Skip to main content
Map

Missie Dubai Expo 2022: Voka Trend Tour

Van 18 tot 24 februari 2022 trekken Voka West-Vlaanderen en Voka Vlaams-Brabant richting Dubai. We bouwden een Voka Trend Tour op rond de Expo 2020 (die dit najaar wordt georganiseerd) en de drie kernthema’s van die Expo 2020: ‘Opportunity, Sustainability & Mobility’. De drie kernthema’s vormen de rode draad van deze Trend Tour.

Wacht niet met inschrijven, er zijn nog maar enkele plaatsen vrij!

“Smart Dubai 2021”, preparing Dubai to embrace the future, now

‘Opportunity, Sustainability & Mobility’: dat zijn de drie kernthema’s van de Expo 2020 in Dubai (die vanwege corona pas in het najaar van 2021 van start gaat). Het zijn thema’s - met elk hun bijhorende uitdagingen - die ook voor ondernemers ontzettend belangrijk en relevant zijn. We leven in snel veranderde tijden, die uitdagingen maar ook heel wat opportuniteiten met zich meebrengen: hoe kan u als ondernemer die opportuniteiten met beide handen grijpen? Duurzaamheid is bij tal van ondernemingen hét stokpaardje geworden. Wat zijn de laatste ontwikkelingen op dit gebied en hoe en waar kan u die beter en sneller spotten dan op de Expo? Als één van de grootste Europese logistieke draaischijven is mobiliteit een hot topic momenteel. Wat brengt de toekomst op dit gebied?

Van 18 tot 24 februari 2022 trekken Voka West-Vlaanderen en Voka Vlaams-Brabant richting Dubai om een antwoord te bieden op bovenstaande vragen. 

Sustainability Mobility Opportunity
Sustainability Mobility Opportunity

Programma

Dag 1 & 2– Vrijdag 18 & zaterdag 19 februari 2022

Afspraak in Zaventem


Vlucht Brussel -> Dubai (EK182 BRU-DBX) 20.20 tot 06.00 uur


SustainabilityMobilitySUSTAINABILITY & MOBILITY: Bezoek aan het Museum Of The Future

Museum of the Future

 

 

 

 

 

 

 

Wat? Een blik op onbeantwoorde grote vraagstukken rond ‘Mobility & Transportation’, ‘Humans 2.0’ en ‘Climate Change Reimagined’.

Waarom? Om zo een beter zicht te krijgen op de futuristische ontwikkeling van hulpbronnen in de ruimte, ecosystemen en bio-engineering. Die moeten de wereld veranderen om uitdagingen aan te pakken op gebied van gezondheid, mobiliteit, water, voeding en energie. Stuk voor stuk uitdagingen die ook voor ons van toepassing zijn.


SustainabilitySUSTAINABILITY: Diner met Kamelia Zaal, bekroonde ontwerpster van transcendente tuinen in de woestijn

Kamelia Zaal

Wat? Na het voltooien van haar studie in Londen keerde Kamelia terug naar Dubai, geïnspireerd om intuïtieve en gestileerde buitenruimtes te creëren. In 2006 richtte ze Second Nature Landscape Design op en begon ze te werken aan Al Barari, de meest vooraanstaande en duurzame groene residentiële ontwikkeling van de Emiraten.

Waarom? Haar werk leverde haar niet minder dan drie internationaal gerenommeerde prijzen op. Kom via deze keynote te weten hoe de ruimtelijke ordening van de toekomst eruit ziet en ga in debat met Kamelia.


Overnachting in The St. Regis Dubai, The Palm

Dag 3 – Zondag 20 februari 2022

OpportunityOPPORTUNITY: Belgische succesverhalen in de Verenigde Emiraten: Leen Vandaele van Squisito, vervaardiger van luxe design interieurartikelen

Wat? De pur sang West-Vlaamse Leen Vandaele slaagde erin om zich met haar bedrijf Squisito (als vrouw in het Midden-Oosten) een weg te banen naar succes. Op de befaamde ‘Squisito Home Boat’ doet ze haar verhaal.

Waarom? Hoe gaat u als ondernemer om met tegenkanting en kunt u volharden om toch te slagen in uw doel? Het verhaal van Leen is er eentje dat inspirerend zal werken en menig ondernemer bekend in de oren zal klinken.

Squisito


SustainabilitySUSTAINABILITY: Bezoek aan Camelicious, creatieve en duurzame producent van kamelenmelk en aanverwante producten

Wat? Kamelenmelk is uiterst voedzaam: het is van nature pro-biotisch en bevordert de groei van gezonde bacteriën in de darmen. We komen alles te weten over de ontwikkeling van de melk, het fabrieksproces en de verwerking van boerderij tot industrie.

Waarom? Camelicious fungeert ook als uniek R&D-centrum, waar research wordt gedaan naar het gebruik en de verzorging van kamelen voor farmaceutisch gebruik. Een uiterst interessante case dus voor de voedingssector.


SustainabilitySUSTAINABILITY: Bezoek aan het Besix 3D-print lab

Wat? Besix is de grootste Belgische bouwgroep en is actief over de hele wereld, ook in Dubai heeft het een sterke marktpositie en tal van projecten. Het heeft er zelfs een heus 3D-print lab dat we maar al te graag bezoeken.

Waarom? In vergelijking met traditionele bouwmethoden garandeert het 3D-printen van beton een kortere bouwtijd, een veiligere werkomgeving, een grotere vormvrijheid, geen afval en geen CO2-uitstoot. Hoe kan ook uw bedrijf mee op de kar van het 3D-printen springen?


OpportunityOPPORTUNITY: Belgische succesverhalen in de Verenigde Emiraten: sunset diner en gesprek met Olivier Crasson (General Manager van Besix Middle East) in de wereldbefaamde Burj Khalifa

Besix

Wat? Besix heeft een sterke marktpositie in Dubai, Olivier Crasson vertelt ons hoe die positie opgebouwd werd én hoe Besix probeert om die te bestendigen in een uiterst concurrentiële omgeving.

Waarom? “Het is makkelijker om aan de top te komen dan om er te blijven”, luidt de boutade. Deze keynote brengt u als ondernemer belangrijke lessen aan de hand van de specifieke case van Besix. We besteden daarnaast ook aandacht aan de toekomst van de bouwsector en de kijk van Besix hierop, uiteraard met de nodige interactie van onze groep.


Overnachting in The St. Regis Dubai, The Palm

Dag 4 – Maandag 21 februari 2022

Ontbijtbuffet en uitchecken


Geleid bezoek aan de wereldtentoonstelling Expo 2020 Dubai met bezoek aan de drie paviljoenen: het Opportunity-paviljoen, het Mobility-paviljoen (o.m. het Belgisch paviljoen) en het Sustainability-paviljoen

Paviljoen

Wat? Het Belgisch paviljoen op de expo maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen en slimme technologieën. Het op een ark geïnspireerde paviljoen is ontworpen om meer energie te produceren dan het verbruikt.

Waarom? Een bezoek aan de Expo kunnen we uiteraard niet links laten liggen. We krijgen de kans om kennis te maken met tal van Belgische innovaties en krijgen er een unieke rondleiding achter de schermen.


OpportunityOPPORTUNITY: Belgische succesverhalen in de Verenigde Emiraten: keynote met ‘Assar Architects’ & ‘Vincent Callebaut Architectures’, de bouwers van het Belgisch paviljoen

Wat? Het verhaal achter het tot stand komen van het Belgisch paviljoen op de Expo in Dubai. Hoe gaat zo’n proces in zijn werk en wat komt er allemaal bij kijken?

Waarom? Een interessante kijk op een uniek verhaal in de projectmarkt. Beide bureaus delen ook hun kijk op de architectuur van de toekomst.


Gezamenlijke lunch en vrij bezoek aan de Expo 2020


Diner in ‘Terra’, het Sustainability-paviljoen

Wat? Diner in het Sustainability-paviljoen.

Waarom? We eten er in het ‘Restaurant of the Future’ en krijgen er zowel insteken op gebied van duurzame voeding als de nieuwste innovatieve technologieën voor de voedings- en horecasector. Hoe zal de bediening op restaurant er in de toekomst uitzien? Hoe zal de restaurantbeleving eruitzien? Interessante vragen voor een sector die op een keerpunt is en waar we hopelijk een antwoord op krijgen.


Overnachting in W Abu Dhabi - Yas Island

Dag 5 – Dinsdag 22 februari 2022

Bezoek aan Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten – bezoek aan Sheikh Zayed Grand Mosque en het Louvre


Lunch in het befaamde Emirates Palace


SustainabilitySUSTAINABILITY: Bezoek aan Masdar City

Masdar

Wat? Het doel van Masdar City is om 's werelds meest duurzame ecostad te worden. Masdar wordt bevoorraad door zonne-energie van het dak van één van de grootste fotovoltaïsche installaties in het Midden-Oosten.

Waarom? Aan boord van een onbemande PRT-elektrische pod worden we rechtstreeks naar het hart van de ontwikkeling gevoerd en brengen we bezoeken aan het Masdar Institute en het Masdar Experience Lab. Zo ziet u van dichtbij hoe de stad van de toekomst er mogelijk uit kan zien.


MobilityMOBILITY: Belgische succesverhalen in de Verenigde Arabische Emiraten: keynote met Raymond Hiel, Sales Manager Eddy Merckx Fietsen

Wat? Raymond Hiel vertelt ons hoe Eddy Merckx Fietsen lang geleden al voet aan de grond kreeg in het Midden-Oosten.

Waarom? Een succesverhaal over vallen en opstaan als Belgische onderneming in het Midden-Oosten. Welke lessen kunnen we trekken uit het verhaal van Eddy Merckx Fietsen? En hoe ziet het bedrijf de toekomst van de fiets in het veranderende mobiliteitsverhaal?


SustainabilitySUSTAINABILITY: Bezoek aan de allereerste kerncentrale van de Emiraten

Wat? Eén van de toekomstplannen van de Emiraten is de Emirates Nuclear Energy Corporation (ENEC). De vier kernreactoren van het APR1400-ontwerp van de centrale zullen - zodra ze volledig operationeel zijn eind 2021 - tot 25% van de elektriciteitsbehoeften van de Emiraten dekken. De Barakah-centrale maakt gebruik van een beproefde technologie om de koolstofuitstoot aanzienlijk te verminderen en zo de klimaatverandering aan te pakken, één van de grootste uitdagingen waarmee de wereld ooit is geconfronteerd.

Waarom? Waarom kiest Dubai voluit voor kernenergie en welke conclusies kunnen wij hieruit trekken?

ENEC


Exclusief diner op het F1-circuit van Abu Dhabi 


Overnachting in W Abu Dhabi - Yas Island

Dag 6 – Woensdag 23 februari 2022

Ontbijt en uitchecken


We eindigen ons verhaal in de woestijn


Overnachting in Al Wathba Abu Dhabi

Dag 7 – Donderdag 24 februari 2022

Vlucht Dubai - Brussel (EK183 DBX-BRU) 08.30 tot 12.45 uur

Let op: er kunnen nog lichte wijzigingen gebeuren aan het programma.

Doelgroep

Ondernemers en ondernemingen die voorsprong willen nemen en vanop de eerste rij willen zien welke uitdagingen én opportuniteiten er zijn op gebied van duurzaamheid en mobiliteit. Tijdens onze bezoeken besteden we extra aandacht aan de bouw-, voedings-, design- en gezondheidssector maar ook ondernemers met een breed gezichtsveld zullen in dit programma tal van aanknopingspunten vinden waarmee ze binnen hun eigen onderneming aan de slag kunnen.

Onze Trend Tour sluit ook naadloos aan op de voedingsbeurs Gulfood die plaatsvindt van 13 tot 17 februari 2022. Ideaal dus om te combineren voor ondernemers uit de voedingssector.

Concept

Enkele weken voor de afreis komen we met de hele groep samen om kennis te maken. Op deze kick-off kan elke deelnemer zijn/haar uitdagingen of vragen rond elk van de drie topics delen met de groep. Op basis van die input kunnen we tijdens de Trend Tour nog beter bepaalde klemtonen leggen. Enkele weken na onze terugkomst komen we opnieuw samen voor een follow-up en kijken we in welke mate de uitdagingen en vragen inmiddels beantwoord zijn en/of hoe ze inmiddels werden toegepast in het bedrijf van elke deelnemer. Zo kunnen de deelnemers ook leren uit elkaars ervaringen en elkaar eventueel op het juiste pad helpen.

Meer info en inschrijven

Voka West-Vlaanderen
Tom Vermeersch
+32 (0)498 65 55 74
tom.vermeersch@voka.be

Voka WVL

Voka Vlaams-Brabant
Tuba Gungor
+32 (0)484 44 09 97
tuba.gungor@voka.be

Voka Vlaams-Brabant

In samenwerking met

Destination
ellen@destination.be
+32 (0)477 66 66 73
BE 0471.809.483

Destination

Contactpersoon

Tuba Gungor

Adviseur Internationaal Ondernemen - Coördinator Jong Voka

Wanneer

Prijs

De prijs bedraagt € 4.450 per persoon op basis van een dubbele kamer, toeslag voor een single kamer is € 890. 

Inbegrepen in deze prijs

 • Internationale vluchten met Emirates (heen en terug)
 • Volledige programma zoals vermeld in de omschrijving
 • Alle maaltijden inclusief drank tijdens het volledige programma (alcohol niet inbegrepen)
 • Toegang tot het museum van de toekomst & Dubai Wereld Expo
 • Bezoek aan Besix 3D Print lab & exclusief diner met Olivier Crasson in Burj Al Khalifa
 • Bezoek aan Abu Dhabi met Sheikh Zayed Moskee & Louvre
 • Unieke ontmoetingen met persoonlijkheden zoals beschreven in het programma
 • 2 nachten St Regis Dubai
 • 2 nachten W Abu Dhabi
 • 1 nacht in de woestijn, Al Wathba Desert Resort & Spa
 • 24/7 Nederlandstalige begeleiding
 • Alle transfers ter plaatse

Hotels

 • The St. Regis Dubai, The Palm
 • W Abu Dhabi - Yas Island
 • Al Wathba Abu Dhabi

Vluchten

 • 18 februari 2022: Brussel - Dubai (EK182 BRU-DBX) 20.20 tot 06.00 uur
 • 24 februari 2022: Dubai - Brussel (EK183 DBX-BRU) 08.30 tot 12.45 uur

Upgrades zijn mogelijk op aanvraag.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Praktisch

Internationaal paspoort

Voor de Verenigde Arabische Emiraten is een internationaal paspoort nodig dat nog geldig is tot minstens zes maanden na terugkeer. Een visum is niet nodig.

Reis- en annulatieverzekering

Het is aan te raden een reis- en annulatieverzekering af te sluiten vóór inschrijving.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus