Skip to main content
  • Home
  • Activiteiten
  • Mechelen-Kempen - Digi-Lab: cybersecurity voor de IT-verantwoordelijke
Digi-Lab: cybersecurity voor de IT-verantwoordelijke

Mechelen-Kempen - Digi-Lab: cybersecurity voor de IT-verantwoordelijke

Tijdens 3 interactieve sessies worden je technieken en processen aangereikt om het bedrijf beter te beschermen tegen cyberdreigingen. Weet dat vandaag 1 op 4 van de KMO's op één of andere manier te maken krijgen met dreigingen vanuit het internet. Dat maakt van cybersecurity een prioriteit en een absolute must-have voor ieder bedrijf, groot of klein. 

Programma

In dit digi-lab willen wij jou verder helpen met:
(a) het identificeren van de mogelijke doelwitten in jouw organisatie met een overzicht van mogelijke bedreigingen (bvb. pishing, DDoS aanvallen,...); 

(b) overzicht van de mogelijke beschermingsmaatregelen (inzake infrastructuur, bewustwording bij medewerkers,..) aan de hand cases toegelicht. 

De 3 sessies moeten jou verder helpen om de cyberbeveiliging in het bedrijf te versterken. 

Is mijn organisatie een doelwit en waarom? In deze sessie trachten we te achterhalen waarom cyber criminelen geïnteresseerd zouden kunnen zijn in een organisatie. We lichten toe welke de business risico’s zijn en welke bedreigingen de meest kritieke systemen kunnen impacteren. We helpen je om jouw mogelijke doelwitten te identificeren waar de aanval kan plaats vinden en het herkennen van verschillende types aanvallen (zoals DDoS, Pishing, LAND aanval,...)
Hoe kan ik me beschermen? Toelichting van enkele cases In deze sessie trachten we te achterhalen waarom cyber criminelen geïnteresseerd zouden kunnen zijn in een organisatie. We lichten toe welke de business risico’s zijn en welke bedreigingen de meest kritieke systemen kunnen impacteren. We helpen je om jouw mogelijke doelwitten te identificeren waar de aanval kan plaats vinden en het herkennen van verschillende types aanvallen (zoals DDoS, Pishing, LAND aanval,...)
Case bespreking en opstellen actieplan

Tot slot bundelen we alle kennis uit de 2 sessies in een levensechte case waarbij we tonen hoe een aanvaller typisch tewerk gaat. Daarnaast wordt ook toegelicht hoe je een actieplan kan opstellen om je cyberbeveiliging te versterken, door een goede combinatie van verschillende maatregelen (i.e. technische, procedures, opleiding, recoveryplan,...)

 

Spreker

Peter Versmissen – Deloitte, Partner Cyber Security

banner

Contactpersoon

Carolien Jans

Coördinator innovatie

Wanneer

Prijs

Voka-leden/niet-leden: € 550

(Excl. btw)

Online

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt. Annuleren van een inschrijving kan enkel elektronisch via Kim.kerkhofs@voka.be tot 10 werkdagen voor aanvang van de sessie. Nadien blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

De Kamer behoudt het recht de spreker(s) te wijzigen en/of een activiteit te annuleren mits voorafgaande verwittiging. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort. Deelnemers hebben in dit geval geen recht op schadevergoeding. 

Bij inschrijving ga je ermee akkoord dat Voka - KvK Mechelen-Kempen foto's waarop je eventueel bent afgebeeld, vrij mag aanwenden voor commercieel gebruik.

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl