Skip to main content
Voka Infosessie

Impactvol mentorschap? Zo pak je het aan!

Arbeidsmarkt
 • Online

Via peters, meters, mentoren en leidinggevenden worden mensen op de juiste manier benaderd. Of dat in een ideale wereld toch zo moeten. Dat werken met mensen niet makkelijk is, dat weten we allemaal. Maar het is toch zo boeiend en er zijn een aantal concrete en handige tips & tricks om ervoor te zorgen dat je in een zo kort mogelijke tijdspanne de juiste impact kan creëren bij mensen. 

Wendbare Loopbanen voor Elk Talent

 • Wil jij als zaakvoerder of hr (nieuwe) medewerkers zich vlug laten ‘thuis voelen’ in jouw onderneming?
 • Hoe zorg jij ervoor dat nieuwe mensen een warme welkom krijgen? Of geef je deze verantwoordelijkheid ook aan andere medewerkers?
 • Hoe versnel jij de  integratie- en het leerproces van de nieuwe medewerkers?
 • Wil jij leren hoe jij en/of jouw medewerkers de juiste impact kunnen krijgen op anderen?
Welt logo voka limburg

Kortom: hoe kan jij leren ‘toveren met mensen?’

Via peters, meters, mentoren en leidinggevenden worden mensen op de juiste manier benaderd. Of dat zou in een ideale wereld toch zo moeten. Dat werken met mensen niet makkelijk is, dat weten we allemaal. Maar het is toch zo boeiend en er zijn een aantal concrete en handige tips & tricks om ervoor te zorgen dat je in een zo kort mogelijke tijdspanne de juiste impact kan creëren bij mensen. En een klassieker… gelukkige mensen komen graag werken, worden minder snel ziek en hebben meer passie voor hun job. Hoog tijd dus om te investeren in peters en meters die dit mee in goede banen kunnen leiden voor jouw onderneming.

In dit online thematraject krijg je niet alleen handige tips & tricks maar zal je via concrete cases de theorie heel praktisch toegelicht krijgen zodat een vertaling naar de concrete werkvloer vlot kan verlopen.

Programma 

 • Van ‘handelen’ naar ‘bewust handelen’…
 • Situationeel training geven: je stijl aanpassen afhankelijk van het leerproces van de medewerker.
 • We combineren deze 2 modellen en zo zijn we aan het ‘toveren met mensen’!
 • Het competentieprofiel van een goede meter of peter: naast vaardigheden, attitudes en kennis is vooral het mogen uitoefenen van de peter- of meterrol cruciaal voor het welslagen van het geheel (bedrijfsklimaat/cultuur)
 • Hoe onthaal je optimaal nieuwe medewerker(s)? 
 • Tips & tricks om het concreet te gaan implementeren of te gaan optimaliseren in jouw onderneming.


Doelgroep

 • Zaakvoerders en/of hr-medewerkers die nieuwe medewerkers op een enthousiaste manier willen onthalen in hun onderneming.
 • Dit is geen mentoropleiding op zich.  

Trainer

Veerle Lenaerts startte haar carrière bij Nike European Logistics Campus te Laakdal. Hier runde ze als Operations Manager vol overgave een stevig team van coaches, specialisten en operatoren. Al gauw werd het in beweging brengen van mensen, het beste in mensen naar boven halen een ware passie voor haar, wat nog steeds zo is. Naast de leidinggevende vaardigheden die ze bij Nike uitbouwde, ontwikkelde Veerle een sterke ‘knowhow’ in het projectmatig werken. Ze heeft vooral ervaring uitgebouwd in HR gerelateerde projecten. Nu werkt Veerle o.a ook voor Atrium. Atrium maakt van veiligheid letterlijk kinderspel en helpt ook jou het beste uit uw medewerkers te halen. 

 

atrium      Logo welt

Meer weten?

Wij bieden vanuit Voka - KvK Limburg een breed gamma aan infosessie, trajecten en opleidingen aan. Dit alles binnen de vakgebieden arbeidsmarkt en onderwijs. 

Meer info? Klik hier

Contactpersonen

Mohamed Abidar

Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt

Benny D'Helft

Adviseur arbeidsmarkt

Sarah Gijsen

Adviseur arbeidsmarkt

Wanneer

Prijs

Dit online thematraject is gratis.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.