Lerend netwerk - Van teamlid naar teamleider

28/02/2019

(Startende) Leidinggevenden vinden in hun rol als coach een fikse uitdaging. Dit lerend netwerk is de ideale training om de nodige vaardigheden aan te leren of verder te ontwikkelen.

Van teamlid naar teamleiderU krijgt binnenkort de kans om door te groeien of bent recent de nieuwe leidinggevende van een team? Eerst was u collega en nu wordt u leidinggevende. Dit is een hele verandering.

In deze nieuwe rol worden andere vaardigheden aangesproken om tot succesvolle resultaten te komen met uw team. 

In het lerend netwerk van teamlid naar teamleider gaan we een aan de slag in een groep van beginnende leidinggevenden uit diverse bedrijven, onder professionele begeleiding van een ervaren expert. We wisselen ervaringen en best practices uit, oefenen specifieke technieken in en bespreken samen concrete praktijkvoorbeelden. Dankzij dit lerend netwerk volledig op maat van de groep, staat u sterker in uw schoenen om uw functie als leidinggevende vol enthousiasme uit te voeren. 

Tijdens 6 sessies komen cruciale zaken gestructureerd aan bod om u te ondersteunen in de nieuwe rol als leidinggevende. De kracht van het lerend netwerk is dat het traject wordt uitgebouwd door een ervaren trainer en dat de deelnemers de sessies invullen volgens de noden en behoeften die ze als leidinggevende ervaren. U bepaalt mee de thema's waarrond gewerkt wordt en de manier waarop dit gebeurt. 

Onderwerpen die aan bod kunnen komen:

  • Bewustwording rond persoonlijk sterktes & valkuilen in leiderschap
  • Persoonlijk groei actieplan
  • Het verschil tussen leiden, managen en coachen
  • Hoe motiveer ik medewerkers
  • Sturen en delegeren
  • Wat moet ik doen bij een conflict?
  • Hoe brengt u structuur in uw organisatie of team?
  • Het coachen van een heterogene ploeg: hoe coach ik wie?

Expert

Bene(dict) Bailleul

 

 

Bene(dict) Bailleul, bezieler en oprichter van de school voor leiderschap. Leiderschapstrainer en -mentor. Auteur van het boek 'Leidinggeven met IMPACT'. 

 

 

Voor wie?

Toekomstige of startende leidinggevenden.

Informatie en inschrijvingen

Meer weten? Stuur een mailtje naar Marjolein Haan of bel 0471 47 03 22.