Skip to main content
management assistant

Lerend Netwerk Management Assistant 2020-2021 - Traject B

Het lerend netwerk brengt elk jaar management assistants uit diverse West-Vlaamse bedrijven en sectoren samen om op een no-nonsense manier tips, ervaringen en oplossingen met elkaar te delen. De sessies zijn telkens gekoppeld aan een inspirerend en leerrijk topic waarbij interactiviteit en kennis- en ervaringsuitwisseling centraal staan.

De kracht van een lerend netwerk:

  • Het gaat om een vaste groep van een 15-tal management assistants uit diverse sectoren; 
  • Er zijn 5 inhoudelijke sessies en als kers op de taart de Management Assistant Day; 
  • Een kwalitatief netwerk buiten de muren van de organisatie zorgt voor meer zuurstof en inspiratie;
  • Het bezoek aan de deelnemende bedrijven inspireert vaak tot nieuwe inzichten en ideeën;
  • Er wordt onderling ervaring uitgewisseld met gelijkgestemden in een open, eerlijke en vertrouwelijke sfeer.

Programma

Kick-off:

Datum: 22/10/2020

Tijdens de kick-off van het lerend netwerk maakt u kennis met de groep. Naast een interactieve sessie is er ook ruimte voor ervaringsuitwisseling en netwerking. 

Sessie 1 - Office voor experten

Datum: 26/11/2020

Powerpoint, Excel,... U gebruikt deze programma's wellicht bijna dagelijks. Maar mogelijk blijven er nog enkele zaken over in uw Office-pakket waar u vragen bij heeft? Deze sessie geeft u (nog vaak onbekende) tips & tricks en biedt u de ruimte om vragen te stellen aan onze expert ter zake! Op die manier haalt u alles uit uw pakket, wint u nog meer tijd en gaat u nog efficiënter te werk. 

Sessie 2 - Duurzaamheid op de werkvloer

Datum: 17/12/2020

In uw rol als management assistant heeft u wellicht al een aantal duurzame veranderingen doorgevoerd en dit zowel in uw persoonlijke werkorganisatie als op de werkvloer. Tijdens deze interactieve sessie horen we graag welke ideeën dit waren! Welke maatschappelijk verantwoorde tips heeft u voor uw collega-assistants? Welke best practices zou u zelf ook willen toepassen? Hoe ziet uw ideale duurzame werkomgeving eruit?

Sessie 3 - Wegwijs in de financiën en de structuur van uw onderneming

Datum: 28/01/2021 

Tijdens deze sessie helpen we u bij het verruimen van uw financieel inzicht en leert u het vakjargon van de boekhouder, bankier of adviesraad te interpreteren. U zult ook het wettelijk kader en de structuur van de jaarrekening, Raad van Bestuur en Algemene Jaarvergadering beter begrijpen, alsook de opbouw en de inhoud van de balans- en resultatenrekening. 

Sessie 4 - CoachYourBoss: Open conversaties op strategisch niveau

Datum: 18/02/2021

Converseren op strategisch niveau is niet altijd gemakkelijk. Hoe geraakt u in de juiste mindset? Hoe nodigt u iemand uit tot een open en interessant gesprek? Op welke manier kunt u zich snel met iemand verbinden? Hoe zorgt u er bovendien voor dat een gesprek leidt tot een voor u gewenste uitkomst? 

Sessie 5 -  Open sessie: Thema's te bepalen door deelnemers

Datum: 25/03/2021

Tijdens deze sessie worden ervaringen uitgewisseld in een open, eerlijke en vertrouwelijke sfeer. De thema's die aan bod zullen komen, worden bepaald door de groep.

Management Assistant Day:

Datum: 15 april 2021

De jaarlijkse afspraak om samen met andere management assistants te netwerken vindt naar goede gewoonte plaats op de Management Assistant Day. Op deze 'feestdag' staat ook dit jaar het slotevent van het lerend netwerk gepland. Inschrijven voor de Management Assistent Day 2021 kan hier.

Meer info & inschrijven

Inschrijven voor dit lerend netwerk kan via deze link. Voor meer info kunt u contact opnemen met lisa.dentandt@voka.be, 056 24 16 56.

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden:

790 euro (ingeschreven voor 31 augustus)
890 euro (ingeschreven na 31 augustus)

  • Niet-leden:

1335 euro

Voor deze opleiding kunt u gebruikmaken van de kmo-portefeuille

kmo
 
Dit betekent dat een opleiding tot 30% wordt betaald door de Vlaamse Overheid, mits u aan de voorwaarden voldoet. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie van het traject. Registratienummer: DV.O104126. 
Aantal opleidingsuren: 21

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Annuleren kan enkel schriftelijk tot 30 dagen voor aanvang van de eerste sessie via lisa.dentandt@voka.be. Zoniet blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Tot de eerste sessie mag een ingeschreven deelnemer zich door een collega laten vervangen. Na facturatie worden geen wijzigingen meer aangebracht.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group