Skip to main content
Map

Lerend Netwerk Energie

2021 zal de geschiedenis ingaan als een 2e coronajaar, maar evenzeer als het jaar van één van de grootste energiecrisissen. De oorlog in Oekraïne die eind februari 2022 uitbarstte, zorgde voor een verdere agitatie op de wereldwijde energiemarkt. Dat alles speelt zich af binnen de grotere context van de energietransitie richting hernieuwbare energie, net zero tegen 2050 en de voorbode van de Belgische kernuitstap. Voka West-Vlaanderen brengt intussen meer dan een decennium energieverantwoordelijken van bedrijven samen om ervaringen hierover uit te wisselen.

Het Lerend Netwerk Energie bied je nieuwe inzichten en probeert verrijkende ervaringen te bekomen door bedrijfsbezoeken bij de aangesloten leden. Per sessie staat één thema centraal dat in groep of door de input van een extern expert wordt uitgelicht. De data van de sessie worden op de kick-off in samenspraak vastgelegd, de inhoudelijke onderwerpen worden er daarop aan vastgehaakt. Aan wat je je concreet kan verwachten, bepaal je dus zelf mee! 

Eén iets staat vast, de uitdagingen op vlak van energie zijn legio; de huidige kostenstructuur van het energiebeleid staat onder druk, de exuberante prijzen in 2021-2022 zijn hiervan getuige. Hoewel energiecontracten in de praktijk voor langere tijd worden vastgelegd, nopen zich een aantal vragen: Zal dit leiden door veranderingen in aankoopstrategie? Hoe worden de extra kosten geabsorbeerd? Zijn vaste tarieven voorgoed verleden tijd? De huidige geopolitieke situatie noopt landen en bedrijven ook aan om onafhankelijker te worden in hun energievoorziening. Wil je mee aan tafel schuiven met collega- energieverantwoordelijken en inzichten delen? Dan ben je met dit Lerend Netwerk aan het juiste adres. 

Voor meer info of concrete vragen, neem gerust contact op met Sarah Spenninck. Een overzicht van andere lerende netwerken met een verscheiden focuspunt kan je raadplegen op de website of in de folder.

Programma 

23 september 2022
Kick off: kennismaking en thema-bepaling 

Najaar 2022- voorjaar 2023
5 sessies van 16.00 tot 19.00 uur onderling te bepalen op de kick-off 

Eind april 2023
Informele slotsessie van 15.00 tot 20.00 uur

 

Dit lerend netwerk kan al sinds een decennium steunen op de expertise van twee peters: Pedro Lingeel, onderwijsinspecteur en verbonden aan de opleiding bachelor Energiemanagement Howest en Dominique Hamerlinck, energiemanager bij Alpro. 

Contactpersoon

Sarah Spenninck

Adviseur duurzaam ondernemen en innovatie

Adres

Atelier Hortanse
Pastoorstraat 13+
8970 Poperinge

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 1.000 euro
  • Niet-leden: 1.500 euro

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be). Dit betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse overheid, mits jouw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Jouw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126.

KMO-portefeuille

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.


Dit traject ondersteunt SDG 7. De 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties worden wereldwijd ingezet als doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Ze vormen ook de basis van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO).

SDG 7

 

Meer info over het VCDO kan je hier terugvinden.


Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag