Skip to main content
i&i

Langlopend traject: douane

In het voorjaar van 2019 organiseert Voka - Kamer van Koophandel Limburg diverse douaneopleidingen in een langlopend traject.

Het langlopend traject start met een basiscursus douane voor beginners. Wilt u na de basiscursus toch een verdieping, dan kan u naadloos aansluiten bij de douaneopleiding voor gevorderden. U kan zich dan ook inschrijven voor het volledige traject of apart voor één van onderstaande seminaries: 

Voor beginners

Basisopleiding douane

maandag 18 februari 2019, van 09u00 tot 17u00

Deze basistraining richt zich tot iedereen met een beperkte / geen douanekennis. Zo krijgt u inzicht in de dagelijkse basisbegrippen, documenten en verschillende soorten taksen en belastingen die u in de praktijk tegenkomt. Voor meer info of inschrijven voor deze sessie, klik hier

Voor gevorderden

Bijzondere douaneregelingen

maandag 25 februari 2019, van 13u00 tot 17u00

Met de keuze van het gepaste douaneregime kan men allerlei vrijstellingen van rechten en / of btw verwerven of de betaling daarvan uitstellen. Bijzondere regelingen spelen hierbij een voorname rol. Voor meer info of inschrijven voor deze sessie, klik hier.

Oorsprong van goederen en vrijhandelsakkoorden

woensdag 20 maart 2019, van 09u00 tot 17u00

Als een product Europese oorsprong bezit of heeft bekomen, dan kan dat gunstige gevolgen hebben voor de invoerrechten, waardoor een competitief voordeel kan ontstaan bij export. Een goede kennis van de oorsprongsreglementering is dan ook een absolute noodzaak, zowel voor preferentiële als niet-preferentiële oorsprong. Dit omvat ook de vrijhandelsakkoorden. Voor meer info of inschrijven, klik hier.

 

Door deel te nemen aan dit langlopend douanetraject bespaart u 20% op de deelnamekost.

 

Meer info: Valerie Jennes, valerie.jennes@voka.be, +32 11 56 02 35

Het volledige aanbod van Voka - KvK Limburg rond internationaal ondernemen vind je hier

 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:


DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 690,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 860,00 excl. BTW

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Markedeer
Trixxo