Skip to main content
Familiaal opvolger

Lab: Van zoon/dochter naar familiaal opvolger

Bent u zoon of dochter van ouders met een familiebedrijf? Zit u met vragen of een overname iets voor u is? Hoe kunt u zich als opvolger klaarstomen voor het familiebedrijf? Hoe kunt u uw eigen visie in het familiebedrijf uitstippelen, met respect voor wat uw ouders hebben opgebouwd?

Allemaal boeiende vragen die in dit Lab behandeld worden. U krijgt er een unieke mix tussen praktijkinzichten en ervaringsuitwisseling met de andere deelnemers, waar u direct mee aan de slag kunt gaan in het familiebedrijf.

Programma

Sessie 1: Groeien over generaties heen: hoe geeft u in een familiebedrijf de fakkel succesvol door? Wat zijn de belangrijke stappen waar u bij een overdracht rekening moet mee houden? Hoe pakt u een overdrachtsproces gestructureerd aan?

Sessie 2: Ik, als opvolger in het familiebedrijf: uw individuele ontwikkelingstraject als opvolger in het familiebedrijf. Hoe kan u zich optimaal voorbereiden op de overdracht?

Sessie 3: Ik en mijn familie in het familiebedrijf: uw rol en de rol van andere familieleden. Welke positie zal iedereen innemen? Hoe werkt u samen, volgens welke rolverdeling, en hoe communiceert u vlot met elkaar binnen het familiebedrijf?

Sessie 4: Ik en het bedrijf: hoe ziet u de strategische positionering van het familiebedrijf? Wat wilt u behouden, en waar wilt u de nodige veranderingen aanbrengen? En hoe onderbouwt u uw visie met de juiste feiten en cijfers?

Sessie 5: Tijdens de laatste sessie krijgt iedereen een individueel moment met de trainer. Dit wordt vastgelegd tijdens de eerste sessie.

Kirsten Coeck van Familymind zal deze sessies begeleiden. Familymind begeleidt familiale kmo's bij uitdagingen rond personeel, strategie, opvolging en professioneel bestuur.

Adres

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 550 euro
  • Niet-leden: 750 euro

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Dankzij de steun van het agentschap Innoveren en Ondernemen kunnen we dit LAB aan verminderde prijs in de markt zetten. Hierdoor is er geen KMO-portefeuille van toepassing.

AiO

 

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka

Hulp nodig?

CRM Group
DHL
ING
Proximus
SD  Worx