Skip to main content
Map

Lab: Sales voor de startende ondernemer

Een doeltreffende salesaanpak en overtuigende face-to-face verkoopgesprekken zijn een onmisbare factor in een commerciële strategie, zelfs in tijden van digitale marketing. Tijdens deze driedelige workshop krijgen startende ondernemers concrete inzichten en praktische tips aangereikt om hun salesaanpak en verkoopgesprekken op korte termijn te verbeteren en te professionaliseren. Bavo Goos van Smart-boost neemt je tijdens dit lab graag op sleeptouw naar een performanter salesbeleid.

Programma

Workshop 1 – Krijg de mindset van een topverkoper

Waarom scoort de ene verkoper betere resultaten dan de collega die net hetzelfde product of dienst aan de man brengt? In deze workshop bespreken we de onderscheidende kwaliteiten van een topverkoper. We onderzoeken waarom het zo belangrijk is om de klant centraal te stellen en hoe we dat in de praktijk ook effectief doen. We doorgronden ook het beslissingsproces van klanten door te leren begrijpen hoe iemand evolueert van een behoefteherkenning naar een uiteindelijke aankoop.

Workshop 2 – Voer overtuigende verkoopgesprekken

Verkopen kan je leren! Succesvolle verkoopgesprekken, die zowel fysiek als online kunnen plaatsvinden, hebben een vaste structuur met een aantal cruciale fases. Voor elke stap in het verkoopgesprek kunnen specifieke gesprekstechnieken ingezet worden. Tijdens deze workshop krijg je alle knepen van het sales-vak aangereikt om overtuigende verkoopgesprekken te voeren: van de introductie tot en met het sluiten van de deal.

Workshop 3 – Ontwikkel een doeltreffende salesaanpak

Succesvolle verkopers zijn georganiseerd en hebben een plan. Ze weten precies welke acties ze vandaag moeten ondernemen om hun resultaten van morgen te beïnvloeden. Maar hoe ontwikkel je een doeltreffende salesaanpak? Tijdens deze workshop focussen we op drie belangrijke stappen in een verkoopproces: de prospectiefase, de verkoopfase en de follow-up fase. Voor elke stap delen we concrete inzichten en praktische tips die je zullen helpen om je verkoopdoelstellingen te behalen.

 

Banner AIO

Contactpersoon

Stijn Vanlerberghe

Adviseur Jong Ondernemen

Adres

Voka West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: €75
  • Niet-leden: €75

Dit traject is exclusief voorbehouden voor ondernemingen jonger dan 5 jaar.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar de genoemde verantwoordelijke en dit uiterlijk tot 7 werkdagen voor aanvang van de opleiding. Bij laattijdige annulatie zal het volledige bedrag verschuldigd blijven. U kunt zich wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag