Skip to main content

Lab: Op weg naar een CO2-neutrale bedrijfsvoering

Bent u op zoek naar de betekenis van CO2- neutraliteit en wilt u weten hoe u de impact van uw bedrijf in kaart brengt én reduceert? Schrijf u dan zeker in voor dit vierdelig lab.

CO2- neutraal als Europees continent tegen 2050 is de ambitie die de huidige Europese Commissie Von der Leyden voorop heeft gesteld én wettelijk heeft verankerd in de eerste klimaatwet ooit. Die klimaatwet werd aangenomen door de Raad eind juni 2021. Met die wet legt de EU zichzelf op om alle nodige maatregelen in werking te stellen om een klimaatneutrale economie en samenleving na te streven.  Bijkomend werd het te reduceren percentage broeikasgassen tegen 2030 opgeschroefd naar 55 procent ten opzichte van de emissies in 1990. Daarnaast omvat het een verbintenis tot negatieve emissies na 2050. Alle sectoren en technologieën moeten daarmee in bad worden getrokken. Ook uw onderneming dus. 

In dit vierdelig lab krijgt u van Tim Vancouillie, zaakvoerder van E-luse de basics rond CO2- mapping uitgelegd. Hij neemt u bij de hand doorheen scope 1, 2 en 3 en bekijkt hoe jullie, eens de impact in kaart gebracht, die ook kunnen reduceren. 

Programma 

  • Sessie 1: Algemeen kader CO2- neutraliteit en valkuilen bij ondernemingen
  • Sessie 2: Scope 1 en scope 2: wat omvat het bij uw onderneming?
  • Sessie 3: Scope 3: wat omvat het bij uw onderneming? Na deze sessie heeft u alle praktische informatie en kunt u met de nodige tool aan de slag om uw scopes 1-2-3 zelf in kaart te brengen. Met een tussentijd vooraleer de laatste sessie aanvangt krijgt u dus wat ‘huiswerk’ mee! 
  • Sessie 4: Terugkoppeling van de opgedane ervaring, waar bent u tegenaan gelopen, etc. Nu de impact in kaart is gebracht, kan de aanzet gegeven worden om die te gaan reduceren. In de laatste sessie krijgt u daar de concrete handvaten voor mee.

Spreker 

Tim Vancouillie heeft al jarenlang een passie voor energie en duurzaamheid. Het is voor hem gefundenes fressen om te weten hoe bedrijven met energie omgaan en welke alternatieven ze kunnen aanwenden om kosten te besparen en hun voetafdruk te verkleinen. Na meer dan 10 jaar ervaring bij Schneider Electric kriebelde het om als ondernemer zelf aan de slag te gaan en zo zag studiebureau E-Luse het levenslicht in 2014. De naam vind haar origine in het Chinese  ‘lùsè’ 绿 ⾊ , wat ‘groen’ beteken. De ‘E’ staat voor energy, environment, economics en ethical, niet toevallig de pijlers van duurzaamheid.  In z’n eigen bedrijfsvoering is Tim niet enkel CO2- neutraal, maar zelfs klimaatpositief. De geknipte expert om u te begeleiden dus! 

Inschrijven voor dit seminarie kan via deze link. Voor meer info kunt u terecht bij Sarah Spenninck.

tim vancoillie

Adres

Voka West-Vlaanderen, Verdieping -1
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 890 euro
  • Niet-leden: 1035 euro

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van de kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be). Dit betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse overheid, mits uw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126.

Aantal opleidingsuren: 15

KMO-portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier uw vraag
Accent
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group