Skip to main content
 • Activiteiten
 • Lab: Nieuwe klanten maken en groeien met jouw bestaande klanten

Lab: Nieuwe klanten maken en groeien met jouw bestaande klanten

Tijdens dit lab gaan we met een groep van salesprofessionals op verkoop- en klantenreis. Hoe kan je nieuwe klanten aantrekken (acquisitie) en hoe kan je verder groeien met jouw bestaande klanten (consolidatie en expansie)? 

In het eerste deel van deze training ligt de focus op het vinden van nieuwe klanten. Welke online prospectietools bestaan er zoal om warme leads te detecteren en te contacteren? Hoe leg je online contacten met prospecten? We bekijken dit niet enkel vanuit verkoopzijde, maar gaan ook na op welke manier prospecten hun potentiële leveranciers selecteren. Eenmaal de eerste contacten zijn gelegd, bereiden we ons voor op ofwel een fysieke, ofwel digitale ontmoeting met deze potentiële klant. Hoe pak je dit best aan? Hoe breng ik mijn aanbod en hoe kan ik linken leggen tussen dit aanbod en de noden van de klant? De kunst van het overtuigen zal hier bijgevolg ook belicht worden. 

Het tweede gedeelte van de training zoomt in op het groeien met de bestaande klanten. Aan de hand van het Customer Journey model bepaal je specifieke touchpoints om je klanten ‘moments of delight’ te bezorgen. Wat maakt dat wij precies uitblinken bij onze klanten? Hoe kunnen we dit meten, bv. aan de hand van de Net Promoter Score? Hoe moet ik omgaan met ontevreden klanten? Met klachten? 

Het is de bedoeling om tijdens dit lab zelf een groeiplan op te maken: een accountplan met een grondige analyse van de groeikansen:

 • Hoe breng je sleutelklanten in kaart?
 • Hoe kom je in beeld bij contacten die er toe doen bij jouw klant? 
 • Behoefteanalyse en co-creatie samen met jouw klanten
 • … 

Programma 

 • Sessie 1: vlot online prospecteren en warme leads genereren
 • Sessie 2: de kortste weg naar een nieuwe klant
 • Sessie 3: uitblinken bij jouw bestaande klanten
 • Sessie 4: groeien bij jouw bestaande klanten

Spreker

Geert Delobelle is zaakvoerder van SalesAtelier en zelfstandig business consultant bij Thomas International Belux. Hij is auteur van drie boeken over sales en bestuurder van verschillende vennootschappen. Maak kennis op www.salesaterlier.be.

Voor meer info kan je terecht bij Matthias Derycke.

Contactpersoon

Matthias Derycke

Member services/projectbegeleider finance & sales

Adres

Eerste sessie gaat door in Voka | Brugge
Kapellestraat 138
8020 Oostkamp

Wanneer

Prijs

 • Voka-leden: 1100 euro
 • Niet-leden: 1650 euro

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be). Dit betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse Overheid, mits uw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126.
Aantal opleidingsuren: 12

KMO-portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar de genoemde verantwoordelijke en dit uiterlijk tot 7 werkdagen voor aanvang van de opleiding. Bij laattijdige annulatie zal het volledige bedrag verschuldigd blijven. U kunt zich wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag
Accent
DHL
ING
Proximus
SD Worx
CRM Group