Skip to main content
Lab: Hoe mijn bedrijf financieel managen in 5 stappen?
  • Online

Lab: Hoe mijn bedrijf financieel managen in 5 stappen?

Bent u aangewezen op uw boekhouder om uw balans en resultatenrekening te begrijpen? Vindt u het moeilijk om beslissingen te nemen op basis van uw financiële resultaten? Voelt u zich onzeker in gesprekken met financiële partijen zoals banken en investeerders? Dan is dit Lab iets echt iets voor u!
In dit Lab geven we u de inzichten en basiskennis mee om uw financiële expertise te verbeteren zonder dat u daarom een expert hoeft te worden.
 

Sessie 1: Hoe lees ik mijn balans en resultatenrekening? 

Hoe kan ik snel zien of mijn onderneming het goed doet? Hoe kan ik vermijden dat ik louter onderneem op mijn buikgevoel? Hoe kan ik uit mijn cijfers aflezen of ik voldoende financiële middelen heb?

Sessie 2: Hoe maak ik een business plan/budget op ?

Voor wie moet ik een business plan/budget opmaken en waarom heb ik dat nodig? Hoe begin ik daaraan en wat moet er allemaal in staan? Hoe linken we het business plan aan de strategie van onze organisatie?

Sessie 3: Hoe word ik een volwaardige financiële gesprekspartner voor externen? 

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik de bank, investeerders en andere financiële partijen beter begrijp en dat zij mij begrijpen? Wat betekenen termen als solvabiliteit, rendabiliteit en werkkapitaal nu juist? Heb ik wel echt financiering nodig of zijn er andere manieren om meer cash te creëren in mijn onderneming?

Sessie 4 : Alternatieve financieringsvormen

Welke verschillende vormen van financiering bestaan er allemaal? Wat houden deze concreet in? Wat is de juiste financiering voor het juiste product? Welke voorwaarden zijn daaraan verbonden?

Sessie 5 : Risico analyse als beleidsinstrument 

Hoe breng ik de risico’s van het ondernemen in kaart? Waarom moet ik dat doen en wat brengt mij dat op? Wat kunnen de gevolgen zijn indien ik hier geen aandacht aan besteed ? 

Inschrijven voor dit lab kan via deze link. Voor meer info kunt u contact opnemen met Tine Degryse

Doelgroep 

Bedrijfsleiders die geen financiële achtergrond hebben en hun financiële kennis willen verhogen, maar vooral meer inzicht willen krijgen in hun eigen cijfers en financiële bedrijfsvoering. 

Sprekers

Stefanie Van Eeckhout en Patrick Vanbelleghem zijn de zaakvoerders van Jump4more, een advieskantoor uit Anzegem dat enerzijds participeert in startups en anderzijds adviezen verstrekt aan KMO’s op financieel, juridisch en algemeen organisatorisch vlak.

VLAIO - VOKA
 

Contactpersoon

Tine Degryse

Member Services - (Snelle) groei en familiale opvolging

Adres

Voka West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

  • 550 euro (excl. btw)

Voorwaarden

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar tine.degryse@voka.be en dit uiterlijk tot 7 werkdagen voor aanvang van de opleiding. Bij laattijdige annulatie zal het volledige bedrag verschuldigd blijven. U kunt zich wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
Accent
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group