Skip to main content
Lab: Groeien door overnames

Lab: Groeien door overnames

We maken u tijdens dit lab wegwijs in de wereld van mergers and acquisitions (M&A). Wat zijn de do’s en de don’ts? Verder verdiepen we ons in de bouwstenen en valkuilen van een waarderingsproces. We hebben ook aandacht voor de essentials in een due diligence-proces en de manier waarop een overname gefinancierd kan worden.

Als bedrijfsleider, manager of aandeelhouder bent u actief bezig met de strategische toekomst van uw bedrijf. Een onderneming kan groeien door autonome groei, maar ook door een ander bedrijf over te nemen, ook wel strategische overname genoemd.

Een bedrijf overnemen heeft zeker voordelen qua opstartkosten, synergieën, kostenbesparing, opstap naar het buitenland, verticale of horizontale uitbreiding,… Maar een bedrijfsovername heeft ook valkuilen: een slechte strategische fit, de botsing van bedrijfsculturen, due diligence-fouten,…

Kortom, een bedrijfsovername vraagt heel wat voorbereiding. Tijdens dit lab zoomen we in op het overnameproces en maken we u vertrouwd met de essentiële stappen en begrippen.

Inschrijven voor dit lab kan via deze link. Voor meer info kunt u contact opnemen met Angelique Lefebvre.

Doelgroep

Bedrijfsleiders, managers en aandeelhouders die strategisch bezig zijn met de toekomst van hun zaak en vertrouwd wensen te geraken met het proces van een overname.

Trainer

Francis GevaertFrancis Gevaert is Managing Partner bij Aquis, een corporate finance kantoor uit Brugge dat zijn focus legt op overnamebegeleiding van zowel kandidaat-verkopers als kandidaat-kopers. Francis is licentiaat Toegepaste Economische Wetenschappen en startte zijn carrière bij Arthur Andersen in de wereld van de financiële audit. Na enkele jaren vervoegde hij het corporate finance-team van Omega Pharma, waar hij naast de begeleiding van heel wat M&A-transacties o.a. ook betrokken was bij de IPO van Arseus.

Toen Arseus in 2006 een zelfstandig leven begon te leiden, verhuisde Francis naar Parijs, waar hij als Finance Manager de Franse divisie leidde. Tussen 2006 en 2011 zat hij mee aan het roer van de buy & build-politiek en werden meer dan 15 overnames gerealiseerd. Na een passage in het financieel management binnen de Vangansewinkel-groep in Frankrijk, België en Nederland startte hij in 2013 met 2 partners Aquis, waar de focus ligt op het hands-on begeleiden van overnames in de kmo-wereld.

Adres

Voka West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 550 euro
  • Niet-leden: 715 euro

aio

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
CRM Group
DHL
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx