Skip to main content
Lab: The Brand Wheel

Lab: The Brand Wheel

Een merk lanceren of uitbouwen moet u weldoordacht doen. In deze opleiding leert u wat de 5 essentiële onderdelen zijn die nodig zijn om uw merk te lanceren. We vertellen u hoe die elkaar beïnvloeden én versterken. Een opleiding waar u zelf effectief aan de slag gaat en diverse concrete oefeningen zal uitvoeren. U kunt alvast veel interactie, inspiratievolle voorbeelden, tal van praktische tips én individuele coaching verwachten.

Sessie 1: Brand fundament: kernwaarden & brand identity

We beginnen bij het begin. We zetten uw missie vast en bepalen uw richting. Daarna bepalen we de kernwaarden en vertalen we de interne waarden of kernwaarden waar uw bedrijf of merk écht voor staat. Het zijn die waarden die het inhoudelijk kader scheppen voor gewenste gedragingen van de medewerkers. We gaan in 4 stappen aan de slag om die te bepalen. In een eerste stap gaan we de karaktereigenschappen bekijken van uw bedrijf of merk. We bekijken vervolgens de mijlpalen en de toekomstwolk. Daarna kunnen we de kernwaarden bepalen en de bijhorende gewenste gedragingen. Aansluitend bekijken we de kernelementen van een goede brand identity.

Sessie 2: Brand fundament: positionering

Start met een stevig fundament waarop u verder kan bouwen. Uw positionering is uw unieke positie op de markt. De merkenarchitectuur bepaalt de hiërarchie van uw merken. We voeren een positioneringsoefening uit. We streven er met deze workshop naar om een uniek DNA te definiëren voor uw merk of bedrijf. Een DNA dat u sterk onderscheidt van uw concurrenten zodat uw potentiële klanten weten waarom ze voor u moeten kiezen. De workshop heeft als eindresultaat een 'brandfundamental report' waarin de kernbegrippen van het merk of bedrijf in beschreven staan. Dit report is tevens het inhoudelijke kader voor de rest van alle communicatie en is meteen ook de basis van waaruit alle creatieve communicatietools ontwikkeld worden.

Sessie 3: Brand strategy & brand lovers

Door het ontwikkelen van een strategie, definiëren we wat u wil bereiken en hoe we dat doen. We hebben een vast stappenplan om tot de geschikte strategie te komen. Een strategie waar u de komende jaren mee weg kan en waarmee u uw doel kunt bepalen en de hindernissen weg kunt werken. In deze sessie gaan we onder andere persona en hun wensen definiëren, communicatietools bepalen, content ontwikkelen, resultaten bepalen en vastleggen. 

Sessie 4: Individuele coaching 

We bekijken individueel uw strategie, we evalueren uw persona, we bekijken de touch points en de customer journey. De elementen waar u het moeilijk mee heeft, gaan we samen bekijken. Deze sessie is hét moment om al uw resterende vragen aan bod te laten komen vooraleer u ze in de volgende sessie zal presenteren.

Sessie 5: Presentatie

In de laatste sessie presenteren we elk onze brand wheel en de bijhorende strategie. Wat kunnen we leren van de anderen? Hoe ziet u de volgende stap?

Inschrijven voor dit Lab kan hier. Voor meer info kunt u contact opnemen met Anouk Andries.

Doelgroep

Ondernemers en marketing managers.

Spreker

Tina Fabry is de trotse zaakvoerster van Proud Mary, een marketing- en communicatiebureau. Ze is een expert in het ontwikkelen van creatieve strategieën en deze om te zetten in strategische creaties. Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring met binnen-en buitenlandse klanten (zoals Sleepy, Kinepolis, Museum Yper, Vandemoortele, Renewi, Gediflora, HLN … ) die een nieuw merk wensten te creëren of een bestaand merk verder wilden uitbouwen. Positioneringsoefeningen, content marketing, alsook de employer value proposition bepalen zijn haar specialiteit en komen aan bod in deze opleiding.

VLAIO - VOKA
 

Contactpersoon

Anouk Andries

Member Services - Logistiek/supply chain/sales en marketing

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 550 euro (excl. btw)
  • Niet-leden: 715 euro (excl. btw)

Voorwaarden

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar de genoemde verantwoordelijke en dit uiterlijk tot 7 werkdagen voor aanvang van de opleiding. Bij laattijdige annulatie zal het volledige bedrag verschuldigd blijven. U kunt zich wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group