Skip to main content
Kompas China (GRATIS)
  • Online

Kompas China (GRATIS)

Succesvol zakendoen in het grootste land ter wereld

Wenst u als ondernemer ook uw bedrijf richting China te navigeren? Maar hoe zet u er het best voet aan wal? Hoe zet u uw kompas in de juiste richting naar correcte partnerships en een betrouwbaar netwerk, met oog voor de juiste culturele accenten en bescherming van uw intellectuele eigendom?
 
De Chinese economie groeit jaarlijks fors en zorgt voor steeds meer koopkracht in het grootste land ter wereld, dat 1,3 miljard inwoners telt. Hierdoor groeit ook de vraag naar Europese consumenten- en hightechgoederen.

De kansrijke sectoren voor Vlaamse bedrijven zijn dus talrijk: van voeding en agro over gezondheidszorg, clean- en biotech, digitalisering en innovatie tot manufacturing upgrading en big data. Daarnaast is China een belangrijke toeleverancier voor België.  
 
In dit gratis webinar geven verschillende sprekers u de meest actuele info over dit land. Na de verwelkoming door schepen Claude Marinower, schetst Z.E. Belgisch ambassadeur Jan Hoogmartens de geopolitieke achtergrond. De drie Vlaamse economische vertegenwoordigers van FIT in China, met name Marc Struyvelt, Eva Verstraelen en Bart Boschmans, geven u een overzicht van de economische ontwikkelingen, trends en kansrijke sectoren in respectievelijk Bejing, Guangzhou en Shanghai. Nadien geeft Raf Nonneman een handige praktijkgetuigenis over importeren en exporteren in China. Als oprichter-eigenaar van European Spice Services heeft hij daarmee al jarenlang succesvol ervaring. Zo bieden we u de basisinzichten en de do’s-and-don’ts om grondig voorbereid en met kennis van de markt aan de slag te gaan.


 
In nauwe samenwerking met Stad Antwerpen, en Flanders Investment and Trade, organiseert Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland seminaries en sessies om internationaal ondernemen extra te ondersteunen in deze uitdagende periode. Interesse in meer? We starten ook met een coachingtraject rond China.

Stad Antwerpen en FIT

Contactpersoon

Jill Suetens

Manager Internationaal Departement

Wanneer

Prijs

Gratis deelname mits vooraf inschrijven.

Na uw inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail met daarin een Zoom-link en meer praktische informatie.

Voorwaarden

Indien u na eerdere aanmelding toch niet kan deelnemen, vragen wij u ons uiterlijk de dag voor de activiteit nog te verwittigen via mail naar pr.aw@voka.be.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Welt white paper
DigiChambers
Gosselin
CapitalAtWork
Deloitte
De Ridder
facilicom
ING
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
Rombit_corporate partner
SD  Worx
Tormans