Skip to main content
  • Activiteiten
  • Kennissessie Voka HC - Lessons learned pandemie voor welzijn en zorg

Kennissessie Voka HC - Lessons learned pandemie voor welzijn en zorg

Deze uitzonderlijke Covid-19 periode heeft een zware impact waarbij elk facet van ons leven werd geraakt: gezinsleven, sociale contacten, werk, sportieve en culturele activiteiten. Daarnaast zet de Covid-19 pandemie de beperkingen van ons huidig zorgmodel op scherp: de nood aan voldoende handen aan het bed, de bevoegdheidsverdeling en de financiering. Tot slot toont de pandemie de enorme veerkracht en creativiteit van de sector. We zagen en zien een waaier aan innovaties en opportuniteiten groeien. Denk maar aan de snelle invoering van teleconsultaties, het gebruik van dashboards en populatiemanagers. Samenwerken over de grenzen van beroepen en organisaties werd en is plots de normaalste zaak. 

Vanuit onze Voka Health Community willen we dan ook graag stilstaan bij de impact en de vele lessen die we uit deze gezondheidscrisis kunnen trekken. Welke evoluties zijn ingezet, welke veranderingen willen we verankeren in ons zorgsysteem, welke hervormingen in welzijn en zorg staan op onze “to do-lijst". We zijn ervan overtuigd dat de creativiteit en innovatie in deze crisistijd ook duurzaam kan gemaakt worden! 

We nodigen u daarom graag uit op de volgende kennissessie van Voka Health Community op dinsdag 17 mei (18u) bij De Montil te Affligem. Tijdens deze publieke sessie gaan we in gesprek met enkele experten uit het domein, die ons de nodige inzichten geven over wat hen is bijgebleven in deze uitzonderlijke tijden. Daarnaast tonen we aan de hand van enkele best practices wat we willen behouden en blikken vooruit over hoe en welke hervormingen duurzaam dienen gemaakt te worden in het toekomstige beleid. 

Programma

17u30 Ontvangst
18u00 Welkom door Rudy Mattheus (Voka HC)
18u10 Reflecties over de aanpak van de pandemie door Dirk De Wolf (Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid)
18u35 Best practices in coronatijd
  - CovidCare@Home - Kurt Danneel (Televic)
  - Doktr - Jan Manssens (Proximus)
  - Curam Domi - Cindy Jonckman (Curam Domi)
19u40 Vooruitblik op de toekomst - Lore De Raeve en Bob Neven (Cegeka Healthcare)
20u00 Q&A
20u15 Slotwoord door Daan Aeyels (Voka)

Adres

De Montil
Moortelstraat 8
1790 Affligem

Wanneer

Prijs

Deelnameprijs:

  • Leden Health Community: 50€/pp; 
  • Zorgorganisaties, lid van Voka: 50€/pp; 
  • Niet-leden Health Community: 110€/pp; 
  • Patiëntenorganisaties lid van de Health Community kunnen gratis deelnemen (no-show fee van 65€/pp). 

Annulatievoorwaarden: De deelnameprijs blijft volledig verschuldigd tenzij de annulatie ons schriftelijk bereikt uiterlijk op dinsdag 10 mei 2022. Een vervanger mag steeds uw plaats nemen.  

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

IMU salesforce
VZW - eATA 2021
IMU - LOOK&FIN
VZW - Take The Lead
VZW - DigiChambers 2021
ING
SD  Worx