Skip to main content
Map
 • Netwerkevents
 • Inspiratiesessie: Rik Vera over de zin en onzin van digitale transformatie

Inspiratiesessie: Rik Vera over de zin en onzin van digitale transformatie

 • Online

International thought leader, keynotespreker en auteur Rik Vera laat zien hoe belangrijk het is om in te zetten op digitale transformatie. Het laat niet alleen toe om je bedrijfsvoering te optimaliseren maar creëert ook kansen om medewerkers te engageren en nieuwe businessmodellen te verkennen.

Staat digitale transformatie hoog op jouw agenda?

Slechts een minderheid van de Vlaamse ondernemingen is op dit moment bezig met het uitwerken van een plan om digitaal te transformeren en zo te kunnen groeien. Nochtans is digitale transformatie de enige weg om competitief te kunnen blijven, om talent aan te trekken en te behouden, en om jouw klanten een goede service te blijven bieden.

We zitten in een digitaal tijdperk, met als motor allerlei innovaties en technologieën die razendsnel evolueren. Dit ontwricht businessmodellen en bedrijfstakken. Je kan als organisatie dus maar beter nadenken over de mogelijkheden van nieuwe technologieën, hoe je die kan inpassen in je bedrijfsvoering, hoe je jouw medewerkers meekrijgt bij verandering en hoe je data kan gebruiken als een meerwaarde voor jezelf, jouw medewerkers en jouw klanten.

Niét inzetten op digitalisering en digitale transformatie is geen optie. Uiteraard zijn er twijfels over de visie en strategie, vragen over kwaliteitsvolle partners en bezorgdheden over de duurzaamheid van technologieën. Voka is graag jouw compagnon de route, jouw neutrale partner doorheen het volledige proces van digitale transformatie.

Om jou en jouw medewerkers te ondersteunen bieden we vanuit Voka West-Vlaanderen diverse begeleidingstrajecten aan: Digichange, een driejarig traject met focus op visie, strategie, leiderschap en talent, en Digihub. We voorzien daarnaast nog heel wat andere mogelijkheden om te netwerken, te leren van successen en mislukkingen, nieuwe technologieën te verkennen. Zo sta je sterker in jouw digitale verhaal.

Herken je jezelf in één of meerdere van de volgende vragen? Dan is deze infosessie iets voor jou!

✔️ Je wil weten hoe ver jouw onderneming staat op het vlak van digitalisering?

✔️ Je wil graag experimenteren met nieuwe technologieën en ontdekken wat ze voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

✔️ Je bent op zoek naar specifieke testinfrastructuur of testmogelijkheden?

✔️ Je hebt vragen rond digitale transformatie?

✔️ Je zoekt mogelijkheden om een cultuur te creëren om jouw medewerkers mee te krijgen in die noodzakelijke digitale transformatie?

✔️ Je erkent het belang van mensen en talenten in een veranderingsproces, en wil de vaardigheden aanscherpen?

✔️ Je kan een engagement vanuit de volledige onderneming voorleggen om de huidige digitale strategie in vraag te durven stellen?

✔️ Je vraagt je soms af welke partners je moet kiezen, en of de tools en systemen wel duurzaam zijn?

✔️ Je bent op zoek naar digitale businessmodellen?

✔️ Je zoekt een neutrale partner, een compagnon de route?

Rik Vera daagt vanuit zijn internationale ervaringen ondernemingen uit om die digitale transformatie als een noodzaak én een kans te zien.

Programma

 • 9.00 uur - Introductie: hoe digitaal zijn de Vlaamse bedrijven en wat zijn de uitdagingen?
  Mieke Vandewaetere, manager Innovatie & Transitie, Voka West-Vlaanderen
 • 9.15 uur - Keynote door Rik Vera
 • 9.40 uur - Hoe kan Voka jouw onderneming ondersteunen in het digitale verhaal?
  Davy Maes, Menselijk kapitaal bij Voka West-Vlaanderen
 • 9.50 uur - Q&A
 • 10.00 uur - Einde

Voor meer info kan je contact opnemen met Davy Maes.

Spreker

Rik Vera is een international thought leader, keynotespreker en auteur met meer dan twintig jaar ervaring in algemeen management. Hij reisde de wereld rond om bedrijven te inspireren met lezingen en workshops over de nieuwe digitale wereld en moedigt bovenal bedrijven aan om zich klaar te maken voor hun day after tomorrow.

rik vera

In samenwerking met:

ESFVorm data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==​ Vorm data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==​ Vorm data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==​ 

EFRO vlaio logo 

Contactpersoon

Davy Maes

Kennis & advies / Menselijk kapitaal

Wanneer

Prijs

Deelname aan deze infosessie is gratis, maar inschrijven is verplicht.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag