Skip to main content
Nieuw betalingsmodel in de zorg

Inspiratiesessie - Nieuw betalingsmodel in de zorg

Moeten we bij deze inspiratiesessie nog uitleg geven?
Dit wordt zonder twijfel het belangrijkste beleidsinstrument in de volgende legislatuur: de juiste financiële prikkels voor zorgverstrekkers en -organisaties, en welzijn in Vlaanderen.  Inclusief de introductie van een meer optimale budgettoewijzing en - planning op macroniveau.  Dit alles moet goed zitten, met voldoende snelheid van transitie.

We starten deze inspiratiesessie met een evaluatie van de huidige stand van zaken door onze collega Pieter Van Herck en daarna stelt Koen Schoonjans (FOD Volksgezondheid) enkel concrete stappen voor, die we kunnen zetten om het verschil te maken in de komende legislatuur. Verder krijgen we van Renaat Van Der Stock (Belfius) op basis van de verschillende studies rond de financiële situaties van zkh, wzc, ggz,… meer inzicht over hoe we kunnen komen tot meer transparantie in de financiën en hoe we dus een meer transparant zorgsysteem kunnen ontwikkelen.
Tot slot gaat Mathieu Dierick (Möbius) dieper in op de evolutie naar meer forfaitarisering en hoe kan je als ziekenhuis je hierop voorbereiden. Hij doet dit aan de hand van de projecten "laagvariable zorg" en "kostenmonitor".
 
We willen dus samen nadenken over wat het ideale scenario voor het betalingsmodel in de zorg zal zijn en hoe we daartoe komen (stapsgewijs en tactisch). Hiervoor gaan we tijdens deze sessie graag het debat aan met jullie om de wijze juist te zetten waarop we dit in de komende 5 jaar kunnen realiseren. Je mag hier dus zeker niet ontbreken!

Adres

Voka
Koningstraat 154 - 158
1000 Brussel

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht en dat ten laatste op 3 april 2019
 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Deze activiteit is enkel toegankelijk voor leden van:

Health Community

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

ING
SD Worx