Skip to main content

Infosessie: in dialoog met VDAB

  • Online

Ga in interactie met VDAB over de war for talent en denk mee na over toekomstige initiatieven om de zoektocht naar talent samen aan te pakken.

Het doel van deze sessie: 

  • Werkgevers inzicht geven in de arbeidskrapte van Oost-Vlaanderen 
  • Communicatielijnen tussen VDAB Oost-Vlaanderen en HR-verantwoordelijken versterken 
  • Dienstverleningsaanbod van VDAB bij de zoektocht naar talent 
  • Werkgevers in dialoog brengen met VDAB over hun actuele noden en hen de kans bieden input te geven

Iets voor jou?

  • Je bent bedrijfsleider, HR-verantwoordelijke of HR-medeweker
  • De vacatures in het bedrijf raken steeds moeilijker ingevuld 
  • Je wil in dialoog gaan met VDAB Oost-Vlaanderen én input geven om de werking van VDAB verder te verbeteren met het oog op de actuele noden in de bedrijven

Wat je inhoudelijk kan verwachten:

De War for Talent woedt hevig. Dat voel je als werkgever, HR-verantwoordelijke, of recruiter wellicht ook in je eigen bedrijf. VDAB volgt de evolutie van de arbeidsmarkt in Vlaanderen op de voet, en helpt bedrijven in hun zoektocht naar talent.
 
In deze sessie brengen we medewerkers van VDAB Oost-Vlaanderen samen met zaakvoerders, HR-verantwoordelijken en -medewerkers van bedrijven voor een boeiende dialoog rond de war for talent. 
 
Tomas Quathoven, arbeidsmarktexpert VDAB Oost-Vlaanderen licht in een eerste deel toe hoe je de situatie van de arbeidsmarkt in jouw regio kan raadplegen en hoe die inzichten kunnen helpen om breder naar de arbeidsmarkt te kijken. De initiatieven die VDAB neemt om een antwoord te bieden op de noden van de bedrijven, worden toegelicht. Vervolgens gaan we over deze initiatieven in gesprek, en bekijken we samen met VDAB hoe deze nog beter kunnen worden afgestemd op de noden van de bedrijven. Je denkt mee na over eventuele alternatieven (voor VDAB en andere HR-dienstverleners), deelt suggesties en voorstellen.

Tenslotte zoeken we ook naar manieren om de communicatielijn tussen jou als werkgever en VDAB over kandidaten korter en sterker te maken. Soms werf je een werkzoekende aan, maar blijkt er na een tijdje geen juiste fit te zijn met de job. Hoe kan je als bedrijf op een efficiënte manier feedback geven aan VDAB en de medewerker meer kansen geven om sneller te groeien richting een nieuwe job.

Ga je ook graag in dialoog met VDAB Oost-Vlaanderen, en wil je vanuit je eigen bedrijf input geven om de werking van VDAB verder te verbeteren met het oog op jouw actuele noden?

Spreker

Tijdens deze infosessie met VDAB nodigen wij expert Tomas Quaethoven uit.

Tomas is Arbeidsmarktexpert en arbeidsmarktadviseur industrie bij VDAB Oost-Vlaanderen. Met zijn specialisatie in arbeidsmarktinformatie- en analyses geeft hij inzichten die kunnen helpen om breder naar de arbeidsmarkt te kijken. 

Tomas Quaethoven

Voor wie

HR verantwoordelijken en zaakvoerders 

Inschrijven

Deelnemen is gratis, inschrijven is verplicht. 

Wil je meer info? Contacteer Griet Santy.

Contactpersoon

Griet Santy

Groeitrajecten - Arbeidsmarkt

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
G4S
Soundfield
Jobat