Skip to main content
 • Activiteiten
 • Infosessie: Interculturele competenties in een meerstemmige samenleving

Infosessie: Interculturele competenties in een meerstemmige samenleving

Migratie is van alle tijden maar de diversiteit van onze maatschappij kent vandaag een hoogtepunt. Die superdiversiteit roept bij veel mensen onzekerheid, verwarring, angst en weerstand op. Zowel in het dagelijkse contact als in de professionele context rijst de vraag hoe we daarmee kunnen omgaan.

In deze lezing maak je kennis met concepten als meerstemmigheid, kruispuntdenken en privileges. Theorie en praktijk worden verweven met verhalen en concrete tips. De lezing is inspirerend en motiveert om op een andere manier te gaan kijken, denken en handelen in een interculturele setting.

Programma 

 • 17.00 uur
  Onthaal
 • 17.30 uur
  Introductie vanuit het Welt-project door Nele Braem, adviseur hr & arbeidsmarkt
  Keynote door Fanny Matheusen
 • 19.00 uur
  Netwerken en napraten bij een hapje en drankje (tot 20.00 uur)

De deelnemers van de Welt-groep gender(diversiteit) en inclusie als groeistrategie zijn sowieso ingeschreven voor deze infosessie want deze is meteen ook de kick-off van hun Welt-traject 2022. Het voorziene einde voor deze groep is 21.00 uur.

Spreker

Als transitiepedagoge heeft Fanny Matheusen van haar passie haar werk gemaakt. Ze begeleidt mensen en/in groepen bij het durven werken met verschil en leert je te luisteren naar de wijsheid van de minderheid. Fanny combineert praktijk en theorie op een eigen wijze en zet je aan het denken met haar meervoudige blik op wat er in de samenleving gebeurt en haar verbondenheid met mensen en anders zijn.

Fanny is oprichter en bezieler van Goesthing bv en initiatiefneemster van HUMMUS, The Art of Deep Democracy. Ze is auteur van de boeken 'Rebelleren kan je leren', 'Van zondebok naar zebra' en 'Mijn held is een hulpverlener'. Ze is practitioner, instructor en supervisor in de Deep Democracy Lewis-methode.

HUMMUS wil mensen en/in organisaties gidsen in de transitie naar een meerstemmige eco-rechtvaardige samenleving. Door de wijsheid van de minderheidsstem in te brengen in besluitvormingsprocessen, door de interculturele dialoog te faciliteren en door compassievol conflicten met elkaar aan te gaan, ontstaat creatie en verbinding in groepsprocessen.

Voor wie?

 • Voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat diversiteit anno 2022 (op de werkvloer) betekent en hoe ermee om te gaan
 • Voor iedereen die wil nadenken over wat in de samenleving gebeurt en zich verbonden voelt met mensen en anders zijn

Ben je geïnteresseerd in deze infosessie, dan is ons dagseminarie over delend leiderschap met deep democracy op 3 oktober wellicht ook iets voor jou.

 

Welt Voka West-VlaanderenESF

Contactpersoon

Nele Braem

Member Services - Arbeidsmarkt/HR

Adres

Skyline Park (*T2)
Ambachtenstraat 33
8870 Izegem

Wanneer

Prijs

Gratis voor leden en niet-leden dankzij het Welt-project i.k.v. ESF-call 500 Inclusieve ondernemingen

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in de vorm van foto en/of film - dat nadien op Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag