Skip to main content
Voka Infosessie

Infosessie duurzame financiering (GRATIS)

Duurzaam Ondernemen
  • Online

Is jouw bedrijf al klaar voor het volgende decennium? Investeren in de toekomst is belangrijker dan ooit. Helaas zijn dergelijke investeringen niet goedkoop. Ontdek welke mogelijkheden er bestaan om jouw duurzame projecten te financieren.

Je wilt de energie-efficiëntie binnen je bedrijf verhogen? Inzetten op duurzame transformatie? Je hebt interesse om hernieuwbare energie op te wekken? Of wil je zelfs verder gaan en kijken welke innovatieve of circulaire opportuniteiten er voor jouw bedrijf zijn? Wat voor duurzaam project je ook voor ogen hebt, de kans is groot dat er een hoge financieringskost aan vasthangt.

Gelukkig sta je daarin niet alleen. Samen met onze partners informeren we je over de verschillende mogelijkheden om jouw duurzaam project te financieren. Van subsidies over leasing tot bredere financieringsmogelijkheden, ze komen allemaal aan bod tijdens deze infosessie.

Plannen om te groeien of innoveren? Dan mag je dit zeker niet missen!

14.00 - 14.05 uur: introductie

14.05 - 14.30 uur: subsidies en financieringsmogelijkheden - Rik Candries, VLAIO

14.30 - 14.50 uur: De gloednieuwe CEvaluator-tool: een eerste hulp bij de financiering van circulaire projecten - Philip Marynissen, VITO/Vlaanderen Circulair

14.50 - 15.15 uur: sustainable finance voor kmo's - Marc Callier, ING

15.15 - 15.35 uur: derdepartijfinanciering voor duurzame bedrijfsenergie - Levi Mariën, Helexia

15.35 - 15.45 uur: Q&A

15.45: voorziene einde

Sprekers

Rik CandriesRik Candries is bedrijfsadviseur bij VLAIO, hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. De VLAIO bedrijfsadviseurs bieden een kritisch klankbord voor ondernemers die willen groeien, transformeren of innoveren.

In zijn presentatie zal Rik vooral inzoomen op de belangrijkste steun- en financieringsmogelijkheden voor duurzame en circulaire projecten. Zowel subsidies, premies als financiering komen aan bod, al dan niet met externe partners.

Philip MarynissenPhilip is business development manager bij VITO. Hij zet vanuit die rol zijn schouders onder de valorisatie van VITO-onderzoek rond circulaire economie en industriële emissies, ter versterking van Vlaamse bedrijven. Philip combineert deze rol met een faciliterende rol bij het team van het publiek-privaat partnerschap Vlaanderen Circulair. Daar helpt hij samen met de experten bij VLAIO om de circulaire ambities van bedrijven beter financierbaar te maken, en anderzijds om de financieringsoplossingen bij de financiers beter af te stemmen op de specifieke risico’s en opportuniteiten van verschillende types circulaire businessmodellen.

 

Marc CallierMarc Callier maakt deel uit van het Business Client Advisory Team van ING. Duurzame financiering staat al enkele jaren hoog op de agenda van multinationals, maar is ook van groot belang voor kmo's. In zijn presentatie licht hij toe hoe kmo's hier op kunnen inzetten. 

Levi MariënLevi Mariën is co-founder en CFO bij Helexia, een energy service company. In plaats van te focussen op producten om energie te besparen, kijken ze vooral naar het resultaat dat bereikt moet worden. Levi laat je kennismaken met de mogelijkheden van derdepartijfinanciering om energieprojecten op te nemen.

Partners

VLAIO

ING

Contactpersoon

Helen Jacobs

Projectmanager duurzaam ondernemen

Wanneer

Prijs

Gratis

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Gosselin
Welt white paper