Infosessie: brexit means brexit – maar wat betekent het voor u?

22/01/2019

Nu het terugtrekkingsakkoord niet is goedgekeurd door het Britse Lagerhuis moeten ondernemingen en overheden dringend alles in het werk stellen om zich voor te bereiden op een chaotisch no-deal scenario. De stemming in het Britse Lagerhuis maakt de verwarring en de onzekerheid over de brexit alleen maar groter. Iedereen moet zich nu echt voorbereiden op een no-deal.

Voor u als West-Vlaamse onderneming is er nog steeds geen duidelijkheid over waaraan u zich nu precies mag verwachten. Ondernemingen worden al geruime tijd geconfronteerd met onzekerheid maar deze wordt nijpender naarmate dat 29 maart - de dag waarop het VK officieel uit de EU stapt – dichterbij komt.

Voka West-Vlaanderen stelt vast dat er nog steeds heel wat ondernemingen zijn die zich niet voorbereiden op een no deal en zal daarom in de komende weken blijven inzetten op het zoveel mogelijk sensibiliseren en informeren van in het bijzonder kmo’s.

Kom alvast op dinsdag 22 januari naar de brexit infosessie in de ABC-toren in Zeebrugge. Een Britse delegatie zal u informeren hoe u zich best kunt voorbereiden.

10:00 Ontvangst & registratie
10:30 Verwelkoming door Joachim Coens, CEO van de Haven van Zeebrugge, Alison Rose, Brits ambassadeur in België en Bert Mons, algemeen directeur Voka West-Vlaanderen
11:00
 
Inleiding door de Britse overheid  - Karen Wheeler directeur-generaal Border Delivery Group (BDG)
11:30 Pauze
11:45 Presentatie van het Roll On Roll Off proces voor goederen die de EU verlaten
12:30 Lunch
13:30 Panelgesprek
14:30 Pauze
15:00 Panel - Q&A
16:15 Afsluiting
16:30 Einde

Het volledige programma kunt u hier vinden.