Skip to main content

Inclusief rekruteren

Inclusief rekruteren betekent het aanwerven van elk uiteenlopend talent dat past binnen jouw organisatie. Toch kom je op die weg nog wat hindernissen tegen: onbewuste (of bewuste) vooringenomenheden, een rammelende employer branding, of inefficiënte communicatie. Daardoor loop je heel wat talent mis.

Deze Welt-opleiding helpt je bij het inclusief maken van je aanwervingsprocedure. De opleidingsdag bestaat uit twee workshops, die je idealiter samen volgt. Selecteer dan ook de beide opties op de inschrijvingspagina! Je kan er ook voor kiezen om er maar eentje bij te wonen, in dat geval selecteer je één van beide workshops.

Praktisch

Verplaatst: 13 december
08.30u - 16.30u
Voka Antwerpen: Markgravestraat 12, 2000 Antwerpen

Opleiding bestaande uit twee workshops:

Bias in rekruteren (voormiddag)

Voormiddag, 09.30u - 12.30u

Wie een brein heeft, heeft een bias. En dus sluipen die onbewuste vooringenomenheden ook in je aanwervingen. Uitsluiten kan je bias nooit, maar je kan hem wel herkennen én counteren in je selectiegesprekken.

Latifa Matheeussen, oprichtster van Defactum, belicht de donkere hoekjes waar bias zich schuilhoudt en geeft tips over oordeel-vrij rekruteren.

* Wie de workshop Beheers je bias volgde, vindt in deze opleiding een mooi vervolg, specifiek rond aanwerven.

Kandidaatgedreven rekruteren (namiddag)

Namiddag, 13.30u - 16.30u

Heb je zicht op welke kanalen het best geschikt zijn voor het vinden van jouw perfecte kandidaat? En stond je al stil bij welk talent je niet bereikt doordat je niet de juiste kanalen gebruikt? Kandidaatgedreven rekruteren helpt je het juiste talent te bereiken én te overtuigen voor jouw bedrijf.

Jan In't Ven, zaakvoerder van Elements.career, maakt ons wegwijs in kanalen en media om het geschikte talent te strikken.

Deze opleiding is een themasessie binnen het Welt-traject. Vind je deze vragen terug in je actieplan? Of doe je graag nog wat inspiratie op? Schrijf vrijblijvend in.

De rest van het programma bekijken? Dat kan hier.

Contactpersonen

Emma Cottenie

Welt-Coördinator

Nyota Mweze

Welt-coördinator

Adres

Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Gratis, voor Welt-deelnemers

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Gosselin
Welt white paper
CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD  Worx
Tormans