Skip to main content

HR class: Talentmanagement en opleiding

Stippel een opleidingsbeleid uit zodat het talent in jouw onderneming zich verder kan ontwikkelen. Leer in deze module hoe je  dit op een pragmatische manier kan uitwerken, specifiek opgemaakt voor jouw KMO.

Medewerkers ad-hoc opleidingen laten volgen, op hun vraag of die van de leidinggevende... Het gebeurt nog te veel zonder dit vanuit een overkoepelend zicht te bekijken. Nochtans is het nodig hier bij stil te staan, wil je als organisatie de juiste stappen kunnen zetten om in de steeds veranderende wereld mee aan zet te blijven én om een maximaal rendement uit de opleidingen te halen.

Er zijn de wettelijk verplichte opleidingen, er zijn opleidingen om met een concrete tool of machine te kunnen werken, of om de functie correct uit te kunnen voeren. Er zijn opleidingen om de manier van werken efficiënter aan te pakken en er zijn opleidingen om steeds toekomstgericht te blijven denken en actie te kunnen ondernemen. We starten hiermee en kijken wie vandaag in jouw organisatie welke opleiding volgt en waarom.

Wat is de feedback van de medewerkers hierover en vinden ze opleidingen nuttig, nodig of zien ze dit eerder als tijdsverspilling?

Daarna gaan we verder aan de slag om dit open te trekken en te kijken hoe we hier als organisatie meer kunnen uithalen. Want enkel opvolgen en meten zorgt voor weten en duidelijke acties.  

Tijdens deel 2 van de de dag kijken we hoe je dit kan koppelen aan motivatie en de groei van de individuele medewerkers. Wellicht zijn er ook in jouw organisatie medewerkers die steeds staan te popelen om een opleiding te volgen en anderen die er het nu niet van inzien.

Hoe kan jij hier als HR-partner op inspelen?

Welke KPI’s kunnen we vooropstellen en hoe linken we dit aan groei, in competenties en in de functie zelf? Of ten opzichte van evolutie naar een andere functie?

Je gaat tijdens de sessie zelf aan de slag. Door o.a. een brainstorm met de andere aanwezige HR-collega’s maak je dit concreet en toepasbaar voor jouw organisatie. Zo blijft het niet enkel bij woorden.  

Doelgroep: 
HR-collega’s die een duurzaam opleidingsbeleid willen opmaken en medewerkers via gericht talent management blijven laten groeien en gemotiveerd en geëngageerd houden. 

Interesse in de andere HR Classes? Schrijf je in voor één van de 5 classes:

Jouw trainer voor deze HR class

Martine Van Campenhout is zaakvoerder van Authentic Talent en werkt als coach, trainer en HR Consultant.  Ze heeft een jarenlange ervaring als leidinggevende en HR Director binnen de Fast Moving Consumer Goods industrie.  Doorheen haar hele carrière heeft ze steeds in een internationale omgeving gewerkt, met focus op het creëren van een inclusief HR beleid, en het ontwikkelen van de vaardigheden van leidinggevenden.

Martine

Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €360/leden en €540/niet-leden. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding.
Ons registratienummer is DV.O104982. Je kan hiervoor 7 opleidingsuren ingeven.
Meer info: www.kmo-portefeuille.be

KMO-portefeuille

Past deze datum niet of is de opleiding volzet, klik dan hier voor een actueel overzicht.

Adres

Voka KvK Mechelen- Kempen
Onze-lieve-Vrouwestraat 85
2800 Mechelen

Wanneer

Prijs

Leden:
€360 Excl. BTW
Niet-leden:
€540 Excl. BTW

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Voorwaarden

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Meer info?

Ontdek onze vacatures!
Plan je bezoek in ons Experience Center!
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx