Skip to main content
  • Activiteiten
  • HR class: Strategisch verlonen/verloning - functieclassificatie

HR class: Strategisch verlonen/verloning - functieclassificatie

Maak het verschil met een competitief salarispakket

Hoe worden de medewerkers in jouw organisatie vandaag verloond? Op basis van de uitvoering van een functie of een rol, op basis van de prestaties, op basis van hun competenties of op basis van hun potentieel? Hoe en waarom maken we het onderscheid hierin? Wordt er vandaag gewerkt met een functieclassificatie en waarom doen we dit? En wat betekent dat concreet? 

Deze verschillende beloningsvormen worden naast het brutoloon, extra-legale voordelen en ook non-financials gelegd. Want medewerkers hechten belang aan meer dan euro’s alleen. En gelukkig maar! 
We bekijken welke mogelijkheden er zijn en hoe we de verschillende mogelijkheden koppelen aan verschillende functies. Uiteraard zal dit voor de ene organisatie anders zijn dan voor de andere en willen we als HR-partners keuzes maken die in lijn liggen met de organisatie. Want niet elke organisatie moet per definitie een vooruitstrevend cafetariaplan ontwikkelen om medewerkers aan te trekken en te kunnen behouden.  
Maar hoe begin je daaraan? En hoe stellen we een aantrekkelijk salarispakket op zonder dat de kosten de pan uitswingen? We gaan samen op weg om hier de eerste fundamenten voor jouw verloningsbeleid te leggen.  

In het deel 2 van de sessie bekijken we hoe een salarispakket kan evolueren – hoe pak je salarisopslag aan? Wanneer komt iemand in aanmerking voor loonsopslag, wie beslist dit en hoe groot kan/moet die opslag zijn? We bekijken verschillende mogelijkheden en gaan op pad om dit voor jouw organisatie werkbaar en beheersbaar te maken zodat de medewerker dit motiverend ervaart en zich ook financieel geapprecieerd voelt.

Na deze sessie zal je de bomen door het bos kunnen onderscheiden en gericht kunnen werken op wat voor jouw organisatie en jouw medewerkers belangrijk én motiverend is. 

Doelgroep: 
Iedereen die gelooft dat het verlonen van medewerkers uit meer dan enkel brutoloon bestaat én graag zicht krijgt op wat (nog beter of anders) kan en hoe dit op organisatieniveau aan te pakken, in lijn met de verschillende functies en prestaties van de medewerkers.

Interesse in de andere HR Classes? Schrijf je in voor één van de 5 classes:

Jouw trainer voor deze HR class

Martine Van Campenhout is zaakvoerder van Authentic Talent en werkt als coach, trainer en HR Consultant.  Ze heeft een jarenlange ervaring als leidinggevende en HR Director binnen de Fast Moving Consumer Goods industrie.  Doorheen haar hele carrière heeft ze steeds in een internationale omgeving gewerkt, met focus op het creëren van een inclusief HR beleid, en het ontwikkelen van de vaardigheden van leidinggevenden.

Martine

Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €360/leden en €540/niet-leden. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding.
Ons registratienummer is DV.O104982. Je kan hiervoor 7 opleidingsuren ingeven.
Meer info: www.kmo-portefeuille.be

KMO-portefeuille

Past deze datum niet of is de opleiding volzet, klik dan hier voor een actueel overzicht.

Adres

Voka KvK Mechelen - Kempen
Kleinhoefstraat 9
2440 Geel

Wanneer

Prijs

Leden:
€360 Excl. BTW
Niet-leden:
€540 Excl. BTW

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Voorwaarden

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Meer info?

Ontdek onze vacatures!
Plan je bezoek in ons Experience Center!
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx