Skip to main content

HR Automatiseer jouw personeelsadministratie

Digitalisering, IT & Technologie

Zet technologie van de toekomst in op jouw hr-afdeling

Verdrinkt jouw hr-team in het papierwerk en administratieve verplichtingen? Heb je er al aan gedacht om jouw personeelsadministratie te automatiseren? Deze opleiding maakt je duidelijk hoe technologieën zoals robotisering en artificiële intelligentie jouw bedrijf daarbij grote diensten kunnen bewijzen. 

Veel bedrijven zetten al software in voor bijvoorbeeld het beheer van hun payroll, trainingen en rekrutering. Alleen moeten daarbij vaak gegevens van het ene naar het andere systeem worden overgezet. Niet alleen gaat hierbij veel tijd verloren, ook mogelijke fouten loeren om de hoek. Volgens onderzoek valt alleszins meer dan de helft van de hr-afdelingen terug op Excel-documenten en papieren workflows. Tegelijk zet zich wereldwijd een golf van automatisering van kantoorwerk door. Wist je bijvoorbeeld dat technologieën zoals robotic process automation (RPA) en artificiële intelligentie (AI) je toelaten om tot wel 40 % van jouw hr-processen te automatiseren? Met deze nieuwe technologieën kan je digitale collega’s of softwarerobots maken, die een pak repetitieve hr-processen voor hun rekening kunnen nemen.

Denk maar aan volgende mogelijke toepassingen: 

  • Sorteren en ophalen van CV’s en plannen van interviews
  • Onboarding en offboarding
  • Beheer van personeelscontracten
  • Administratie van overuren en vakantie
  • Loonadministratie en premieberekeningen

Jouw personeelsadministratie automatiseren, houdt tal van voordelen in: 

  • Jouw hr-medewerkers besparen tijd die anders opgaat aan repetitieve taken
  • Hierdoor kan je significant kosten besparen en de productiviteit verhogen
  • Bovendien kan je zo fouten en vertragingen in interne hr-processen vermijden
  • Jouw hr-team kan jouw medewerkers nog beter van dienst zijn, omdat het zich kan toespitsen op zijn kerntaken: talent aantrekken en voeden en een werkomgeving creëren waarin mensen zich kunnen ontplooien.

OPLEIDING

In deze opleiding ontdek je hoe nieuwe technologieën het verschil kunnen maken voor jouw hr-afdeling.
De opleiding omvat drie onderdelen:

Sessie 1
Inspiratiesessie: leer wat RPA en AI inhouden. Aan de hand van demo’s en praktijkvoorbeelden ontdek je hoe jouw hr-team deze technologieën kan inzetten.
Sessie 2
Use-cases  je brengt in kaart waar de opportuniteiten voor automatisering in jouw bedrijf zich situeren. Je krijgt een indruk van wat automatisering jouw bedrijf kan opleveren.
Sessie 3
Sessie Build your own bot: je verdiept je in robotic process automation (RPA) en leert een eenvoudige robot bouwen met een gratis RPA-tool

DOELGROEP

Hr- of IT-managers of -medewerkers met interesse in automatisering. Specifieke voorkennis is niet vereist.

SPREKER

Joris Van Ostaeyen en Johan De Mulder van robonext. Dit IT-bedrijf is gespecialiseerd in het automatiseren van administratieve processen.

Vlaio

Contactpersoon

Victor de Beukelaar

Adviseur innovatie en digitale transformatie

Adres

Zetel Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

550 euro (excl. 21 % btw) voor de drie modules.

Deze prijs is mogelijk dankzij de financiële steun van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen via het programma ‘Samen voor #sterkondernemen’.

KMO-portefeuille is niet van toepassing.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering