Skip to main content
Hoe maakt u een sterk salesplan?

Hoe maak je een sterk salesplan?

Heeft de voorbije periode ook bij u impact gehad op uw omzet? Dan is uw sales nu topprioriteit. Remote sales is momenteel niet meer weg te denken. Maar hoe pakt u dat concreet aan? Waarmee houdt u best rekening om dit succesvol te maken?  

Zorg ervoor dat u klaar staat met een sterk salesplan. Doe dit onder professionele begeleiding van een salesexpert en met interessante input van andere bedrijven en neem deel aan dit praktisch, interactief traject van drie halve dagen. Een kleine investering voor een groots resultaat. 

Programma

1. Uw salesplan herbekeken
    Donderdag 10 september van 09.00 tot 12.00 uur.

Wat is een sterk salesplan?
Tijdens deze interactieve sessie krijgt u de basis mee van een sterk salesplan: de structuur, de ingrediënten en de aanpak.
 

Maak uw eigen succesvol salesplan

Hierbij houden we niet alleen rekening met de economische situatie, maar we 'herbekijken' ook onze sales. Een crisis kan ook zaken in beweging zetten, ongekende talenten naar boven brengen, opportuniteiten met zich meebrengen. 

Hoe staat u er momenteel voor? Is uw doelgroep veranderd? Is er meer of minder vraag naar uw product of dienst? Welke verkoopkanalen gaat u gebruiken? Hoe zit het met uw salesfunnel? Werkt deze nog goed? Wat kan er beter?
Welke opportuniteiten zijn er? Hoe kunnen deze resulteren in succes? 
Op basis hiervan bepaalt u uw strategie en vertaalt u die naar uw salesorganisatie.
 

2. De resultaten van uw salesplan
    Donderdag 15 oktober van 09.00 tot 12.00 uur.

Tijdens deze workshop maakt u de reflectieoefening. Wat ging goed? Waar liep u tegenaan? Welke vraagstukken heeft u nog bij het uitwerken van uw salesplan? 
Hoe kan u uw salesplan verder optimaliseren en met welke elementen moet u hierbij rekening houden?

Dit is een zeer praktische sessie waarbij u uw eigen salesplan heel concreet kan bijsturen.

3. Op naar een succesvol salesplan 2021
    Donderdag 26 november van 09.00 tot 12.00 uur.

Dit is het moment om uw salesplan van 2020 te evalueren. Klopte uw prognose van de resultaten voor 2020? In welke mate was uw inschatting goed of fout en wat zijn hiervoor de redenen? Wat kan u hieruit meenemen in de toekomst?

Tijd nu om vooruit te kijken naar 2021. U kan nu perfect een sterk salesplan opmaken voor 2021. We gaan ook dieper in op de impact van het plan in uw salesorganisatie.

Methodiek

Het gaat om drie interactieve, praktische workshops waarbij u niet alleen verhelderende inzichten en nuttige theorie meekrijgt, maar ook vooral effectief aan de slag gaat met uw eigen salesplan.
En dit in een vertrouwelijke sfeer waarbij confidentialiteit gegarandeerd wordt. Onder professionele begeleiding van ervaren salesexpert Bart De Bruyne.
Het delen van zijn eigen ervaringen, op een interactieve manier in combinatie met het aanreiken van een aantal concrete handvaten maken van deze workshops een succes.

Doelgroep

Accountmanagers, salesmanagers en bedrijfsleiders van KMO's die hun sales succesvol willen aanpakken.

Salesexpert

Met meer dan 30 jaar praktijkervaring in Marketing en Sales is Bart De Bruyne vandaag aan de slag als Managing Director voor de Belgische tak van de firma OBO Bettermann. Daarnaast begeleidt hij regelmatig KMO’s in het uitbouwen van hun commerciële structuur. En daarbij is een goed salesplan een belangrijk onderdeel.

Bart De Bruyne

Contactpersoon

Regine Vyverman

Opleidingen - Arbeidsmarkt

Adres

Voka Box
Lammerstraat 18
9000 Gent

Wanneer

Prijs

Voka-leden: 550 euro (excl. btw)

Niet-leden: op aanvraag

Nog geen lid?
Neem contact op met welkom@voka.be voor info over onze vele ledenvoordelen.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AIO

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
GutzandGlory
G4S
Soundfield
Jobat