Skip to main content
Nieuw model laagvariabele zorg

Health Community: Nieuw model laagvariabele zorg

Na de lancering van het financieringsmodel laagvariabele zorg bij de ziekenhuizen (met focus op de honoraria), willen we deze aanpak analyseren en evalueren, met best practices voor de (zorg)ondernemers in het veld. Tijdens deze sessie brengen we gastsprekers samen vanuit het beleid, de koepelorganisatie en vanuit het werkveld zelf.

Katrien Kesteloot (kabinet + UZ Leuven) ligt toe waarom het beleid koos voor dit model laagvariabele zorg. Hoe zit het model precies in elkaar? Waarom zo en niet anders? Welk zijn de voor- en nadelen?

Jan Lampaert (H. Essers) vertelt ons hoe het model kansen biedt voor ondernemingen. Door standaardisatie en stroomlijning van de processen kunnen er modellen vanuit de bedrijfswereld op toegepast worden. Zijn er hierbij nog zaken die onvoldoende aangepakt zijn of ontbreken?

Marc Geboers (Zorgnet-Icuro) brengt de eerste reacties vanuit de sector en de visie en evaluatie van Zorgnet-Icuro. Is dit een goed antwoord op de uitdagingen binnen de sector of hadden jullie het liever anders gezien? En zo ja, hoe dan?

Frederik Chanterie (Jan Ypermanziekenhuis) reflecteert of en hoe dit model voor ziekenhuizen een meerwaarde kan opleveren. Is het een gemiste kan en/of eerder een druppel op de hete plaat? We sluiten de sessie af met een vragenronde/debat.

Adres

Voka
Koningsstraat 154 - 158
1000 Brussel

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht en dat ten laatste op 5 november. 

Voorwaarden

Deze activiteit is enkel toegankelijk voor leden van:

Health Community

Hulp nodig?

ING
SD Worx