Skip to main content
Global Gateway Turkije
  • Online

Global Gateway Turkije (GRATIS)

Brug tussen Europa en Azië

Als brug tussen Europa en Azië is en blijft Turkije een zeer aantrekkelijke exportbestemming voor u als ondernemer. Vlaanderen exporteerde in 2019 voor 4,3 miljard euro naar Turkije. De invoer bedroeg 4,4 miljard euro. Hiermee is Turkije Vlaanderens 13e exportbestemming en 14e importland.

Door geopolitieke spanningen, de impact van Covid-19 en een sterke terugval van de Turkse lira sputtert de motor nu echter even. Net dat maakt het interessant om aan de hand van deze sessie te kijken hoe u het best kunt omgaan met de situatie en het enorme potentieel dat Turkije herbergt. Want in de gigantische binnenlandse markt met meer dan tachtig miljoen inwoners, blijft de middenklasse aangroeien.

Tijdens onze gratis infosessie op 3 maart hoort u van experts zoals Sara Deckmyn, Vlaams economisch vertegenwoordiger van Flanders Investment & Trade en onze Global Ambassador Hüseyin Altun van Altun Logistics waar de opportuniteiten liggen, wat de do’s en don’ts zijn en hoe u zich best voorbereidt. We laten ook ruim de tijd voor vragen aan deze deskundigen.

Belangrijke exportsectoren in de Vlaamse handel met Turkije zijn legio: kunststoffen, ijzer- en staalproducten, machines, chemische producten, transportvoertuigen, edelstenen en farmaceutische producten, nieuwe technologieën in de automobielsector; de bouwsector met vele infrastructuurprojecten; ICT en telecommunicatie; milieutechnologie (o.a. hernieuwbare energie); consumptieartikelen (o.a. voeding en dranken); slimme landbouwtechnieken; beveiliging; consultancydiensten; gezondheidssector; hoogtechnologische systemen op het gebied van transport en logistiek.

PROGRAMMA

14.30 uur  
Verwelkoming
Jill Suetens, manager internationaal, Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland
 
14.40 uur
Openingstoespraak
Paul Huynen, Ambassadeur
 
14.50 uur
Macro-economisch overzicht en economische opportuniteiten in Turkije
Sara Deckmyn, economisch en handelsattaché, Flanders Investment & Trade

15.05 uur
Exporteren naar Turkije: hoe we het hebben gedaan
Eugène Dubois Yalin, marketing manager, Zingametall

15.20 uur
Tips en tricks voor zakendoen met Turkije
Hüseyin Altun, eigenaar Altun Logistics en Global Ambassador Turkije

15.35 uur
Q&A

15.45 uur
Einde

In samenwerking met

FIT

 

Contactpersoon

Jill Suetens

Manager Internationaal Departement

Wanneer

Prijs

Gratis deelname mits vooraf inschrijven.

Na uw inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail met daarin een Zoom-link en meer praktische informatie.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Indien u na eerdere aanmelding toch niet kan deelnemen, vragen wij u ons uiterlijk de dag voor de activiteit nog te verwittigen via mail naar pr.aw@voka.be.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Welt white paper
Gosselin
CapitalAtWork
Deloitte
De Ridder
facilicom
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD  Worx
Tormans