Skip to main content

Global Gateway Marokko (GRATIS)

  • Online

Zet voet aan wal op de Noord-Afrikaanse markt

Marokko is niet enkel een land van prachtige kleuren en overweldigende geuren. Het potentieel van Marokko als uitvalsbasis voor de Noord-Afrikaanse markt is enorm. Met een overvloed aan kansen voor Vlaamse bedrijven om een verkoopshub of een nieuwe vestiging te openen.

Tijdens deze gratis infosessie hoor je van experts zoals Sam Abosi van Flanders Investment & Trade en Wim Bosman van Credendo waar de opportuniteiten liggen en hoe je je best voorbereidt op een succesvol zakenavontuur in Marokko.

Verder getuigen enkele bedrijven over de do’s en don’ts van zakendoen in de Maghreb-regio. We laten ook ruim de tijd voor vragen aan deze deskundigen.

Waarom Marokko?

  • Marokko wil in 2030 iets meer dan de helft van de elektriciteit uit hernieuwbare energie halen: zon, wind, water en biomassa. Daarmee is Marokko een voorloper op het Afrikaanse continent.
  • Het afgelopen decennium was Marokko één grote bouwwerf. Ook voor de volgende tien jaar wordt een gemiddelde groei van 3,5% in de bouw- en infrastructuursector verwacht.
  • Het beheer van huishoudelijk afval is een van de grootste milieuproblemen in Marokko. Zo'n 33 miljoen inwoners produceren jaarlijks ongeveer 7 miljoen ton huishoudelijk afval. Het jaarlijkse groeipercentage van de afvalproductie bedraagt om en bij de 1%. Een opportuniteit voor afvalverwerkers.
  • Marokko heeft vorig jaar Zuid-Afrika ingehaald als grootste autoproducent in Afrika.
  • Landbouw en agro-industrie is een strategische sector voor Marokko, goed voor 19% van het bbp waarvan 15% voor de landbouw en 4% voor de agribusiness.
  • Transport en logistiek staan in voor 5% van het bbp en zijn van groot belang voor de economische dynamiek van Marokko. Marokko beschikt over dertig havens, met Tanger Med als meest bekende. Er zijn ook vijftien luchthavens.

Programma

14.00 uur
Verwelkoming door Jill Suetens, manager internationaal departement, Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

14.10 uur
Kansrijke sectoren voor export naar Marokko door Sam Abosi, Vlaams economisch vertegenwoordiger te Casablanca, Flanders Investment & Trade

14.45 uur
Indekken van betalingsrisico’s voor zakendoen met Marokko door Wim Bosman, Business Development Specialist, Credendo

15.05 uur
Praktijkervaring zakendoen met Marokko door Bart Goedseels, CEO, Waterleau

15.25 uur   
Praktijkervaring zakendoen met Marokko door Erik Van Heuven, CEO, Stoopen & Meeûs

15.45 uur
V&A

16.00 uur  
Voorziene einde

In samenwerking met

FIT

Credendo

Contactpersoon

Jill Suetens

Manager Internationaal Departement

Wanneer

Prijs

Gratis deelname mits vooraf inschrijven.

Na uw inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail met daarin een Zoom-link en meer praktische informatie.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Indien u na eerdere aanmelding toch niet kan deelnemen, vragen wij u ons uiterlijk de dag voor de activiteit nog te verwittigen via mail naar pr.aw@voka.be.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Gosselin
Welt white paper
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD  Worx
Tormans