Skip to main content

FINE met Laurentine Van Landeghem

fine

 

Laurentine Van Landeghem wist haar populariteit als blogster razendsnel te verzilveren. Amper vier jaar na het starten van haar blog, leidde ze  haar eigen modelabel Clouds of Fashion, met winkels in Knokke, Antwerpen en Gent. Nu is COF een merk dat in de (maar liefst) 70 winkels in ZEB verkocht wordt.

Als kind en tiener had Laurentine al een passie voor mode, maar het was nooit duidelijk wat ze hiermee in de toekomst ging doen. Deze passie werd verder nagestreefd in haar blog waarin ze voornamelijk doe-het-zelfprojecten deelde.

‘De pop-upervaring leerde mij dat zelf kleren verstellen of aanpassen te tijdrovend is om winstgevend te zijn. Dus trok ik naar modebeurzen in Parijs en Milaan waar ik mijn eerste bestellingen plaatste bij groothandelaars. Het voordeel daarvan is dat je snel kan inspelen op de wensen van klanten. Is het hier al koud in september, dan kan ik bij wijze van spreken direct een aantal extra winterjassen bestellen. Daarnaast hoef je ook geen al te grote stock bij hen aan te kopen. Zo heb ik de risico’s altijd kunnen beperken,’ vertelt Laurentine.

‘Alles wat in de winkel hing, werd door mij gekozen. Zelf heb ik een zeer uiteenlopende smaak. Mijn stijl varieert van romantisch en girlie tot stoer en retro. We hadden om de twee weken een nieuwe collectie en lette daarbij enorm op de trends of op het weer. Zo kon ik inspelen op wat er leefde. Ondertussen is COF nog meer gegeroeid en is nu een merk dat in de 70 winkels in ZEB verkocht wordt.

Ze zeggen dat millennials alles kunnen, maar om gelukkig te zijn moet je niet altijd zelfstandig zijn, de meeste volgers hebben of de zotste job uitoefenen.’ Laurentine geeft toe dat ze bij haar leeftijdsgenoten een enorme drang voelt om succesvol te zijn. ‘Succesvol zijn, is gelukkig zijn met wat je doet, al is dat koekjes bakken tijdens het weekend en gewoon een leuke job hebben.’

Laurentine staat te popelen om haar boeiend verhaal met u te mogen delen én... wat haar gelukkig maakt!

 

 

lau

 

terug naar het overzicht

 

 

Wanneer

Prijs

Leden: €150.00
Niet-leden: €210.00

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Annuleren kan enkel schriftelijk tot 7 werkdagen voor de aanvang van de opleiding. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen. De Kamer behoudt zich het recht om de opleiding te annuleren of wijzigen indien, ondanks alle inspanningen, de omstandigheden ons ertoe dwingen. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort. U kan een deel van uw opleidingskost recupereren via de kmo-portefeuille

Deloitte
facilicom
Four & Five
ING
Logo Mensura
NN
Proximus
Recrewtment
SD Worx