FINE met Bo Van Spilbeeck

18/09/2018
fine

 

Boudewijn Van Spilbeeck besloot om vanaf begin februari dit jaar, door het leven te gaan als Bo. ‘Enkele jaren geleden kwam ik tot de conclusie: het was kiezen voor een leven als vrouw of een leven leiden dat geen zin had.’

Dat zorgde voor een hoop positieve reacties in België, maar het liet ook de rest van de wereld niet koud. Niet alleen in Wallonië  en Duitstalige-Belgische media, maar ook in Nederland,  Frankrijk en Turkije werd er volop geschreven over de Vlaamse journaliste en het voorbeeld dat ze vormt voor andere mensen die met dezelfde gevoelens worstelen.

Zo schoof de journaliste aan bij Matthijs Van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. ‘Soms trok ik de stad in als vrouw, toen mijn geheim nog niet bekend was’, vertelde ze daar. ‘Ik had daar nood aan. Ik wilde me even vrouw kunnen voelen. Ik ben nooit herkend, ook niet toen ik als vrouw naast Cathérine Moerkerke op het terras zat. Iedereen kwam háár altijd feliciteren met haar programma, maar niemand had door wie ik was.’

Bo heeft al een eerste gezichtsoperatie ondergaan, waardoor haar gezicht er vrouwelijker uitziet. Daarnaast zal ze een eigenlijke geslachtsoperatie, die waarschijnlijk ook gepaard gaat met een borstvergroting, ondergaan. Daarvoor moet Bo minstens een jaar vrouwelijke hormonen nemen wat ook zo zijn uitdagingen met zich mee zal brengen.

Bo neemt ons tijdens een sessie van Fine graag mee op reis doorheen levensverhaal en belevingen tijdens haar transformatie.

 

bo

 

terug naar het overzicht