Skip to main content
Family Business Happening

Family Business Happening 2020

Het familiebedrijf in crisistijden

27 oktober 2020 staat al bij meer dan 100 familiale ondernemers uit Oost-Vlaanderen in de agenda, want dan gaat de 7e editie van de Family Business Happening door. Het (gratis) inspiratie-event staat dit keer in het teken van - hoe kan het ook anders - crisistijden.

N.a.v. de nieuwe coronamaatregelen wordt het event ook live gestreamd, en hebben deelnemers dus de keuze om fysiek aanwezig te zijn of digitaal te volgen.

 

Intro

Hebben familiebedrijven betere overlevingskansen bij een crisis? Hoe weerbaar is hun uniek businessmodel in stormachtige tijden? Zorgt hun langetermijnvisie en continuïteitsstrategie voor een stabiliteit waar het niet-familiale bedrijven aan ontbreekt? Of zijn ze door hun lange traditie en trouwe waarden net minder flexibel en wendbaar?

FBH sprekers

In deze editie van de Family Business Happening, het (gratis) inspiratie-event exclusief voor familiale ondernemers, nemen we de sterktes en uitdagingen van familiebedrijven onder de loep in tijden van crisis. We kijken niet alleen naar de impact van de actuele coronacrisis, maar blikken ook terug op de bankencrisis, de internetbubbel,... om lessen te trekken uit familiebedrijven met een lange, turbulente en boeiende geschiedenis.

Prof. Johan Lambrecht, expert familiebedrijven, verrast met inzichten over de competitiviteit van familiebedrijven in crisistijden. Jean-Marie De Buck Van Overstraeten spreekt vanuit zijn jarenlange ervaring bij De Buck & Cie (8 generaties), Aclagro en Square Group. Peter Perquy van Duror (Terre Bleue) en Lucas Delmulle (Danilith Delmulle) geven als jonge familiale opvolgers een frisse kijk op het thema. 

Tijdens de rondetafels (op het event én in digitale breakouts rooms) heeft u volop de gelegenheid om in gesprek te gaan met andere familiale ondernemers. Uiteraard zorgen we ter plaatse voor alle nodige veiligheidsmaatregelen.

U ziet, zowel off- als online garanderen we u een leerrijke en interactieve ervaring, met zowel inhoudelijke als netwerk-elementen. Acteur Joris Gulders zorgt trouwens voor de nodige luchtige intermezzo’s, dus een belevenis wordt het sowieso.

Alle generaties welkom!

Programma

 • 18.15 – 18.30  Ontvangst fysiek event
 • 18.30 – 18.45   Verwelkoming en start live streaming
 • 18.45 – 19.15   Introductie rond het thema ‘familiebedrijven in crisistijden’ door Prof. Johan Lambrecht
 • 19.15 – 20.00    Panelgesprek rond het thema ‘familiebedrijven in crisistijden’ met
  • Peter Perquy (Duror Fashion Group)
  • Jean-Marie De Buck Van Overstraeten (Square Group - Aclagro)
  • Lucas Delmulle (Danilith Delmulle)
 • 20.00 – 20.40   Rondetafelgesprekken off- en online
 • 20.40 – 20.45   Slotwoord door Geert Moerman, gedelegeerd bestuurder Voka Oost-Vlaanderen
 • 20.45                Einde

Info en inschrijven

Inschrijven kan tot 24 oktober via de link op deze pagina. In het veld 'opmerkingen' kan u aangeven of u fysiek aanwezig wil zijn op 27 oktober, of het event digitaal wil volgen via de livestream.

 • Door de nieuwe maatregelen, kunnen we helaas geen catering voorzien op het event. U krijgt wel een goodie bag met lekkernijen van Oost-Vlaamse (familie)bedrijven mee naar huis.
 • Indien u online wil volgen, geef dan meteen uw persoonlijk of bedrijfsadres mee waar we de goodie bag kunnen laten leveren volgende week.
 • De livestream zal enkel te volgen zijn op de voorziene uren, het event wordt niet opgenomen om achteraf te bekijken
 • Indien u voor de livestream kiest, ontvangt u per mail nog de link

Toch nog vragen? Contacteer Elisabeth Minnaert via mail of bel 09 266 15 60. Zij helpt je graag verder.

Partners

Contactpersoon

Elisabeth Minnaert

Groeitrajecten - Internationaal Ondernemen

Adres

Danilith Delmulle
Waregemseweg 146
9790 Wortegem-Petegem

Wanneer

Prijs

Gratis en exclusief voor zaakvoerders-eigenaars van familiale ondernemingen

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Annuleren kan tot 22 oktober 2020. Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u steeds een familielid sturen in uw plaats. Indien u niet tijdig annuleert, zijn we genoodzaakt een no show fee te facturen voor admin- en cateringkosten.

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
BovaEnviro+
GutzandGlory
G4S
Soundfield
Jobat