Skip to main content
innovatie

ERP innovaties: doel of middel

Maak je supply chain zichtbaar met de cloud en mobiele ERP.

Om te innoveren en te blijven groeien, is een goed ERP systeem essentieel. Het geeft je onderneming een solide basis om processen en data efficiënt te beheren zodat meer tijd kan worden besteed aan de core business. 
De omgeving waar bedrijven zich in bevinden wordt echter steeds complexer, mede omdat de analyse van data steeds belangrijker wordt en de rol van technologie blijft toenemen. De markt verandert continu. Denk maar aan producten als een dienst, E-commerce en de logistieke uitdagingen die hierbij komen kijken. Daarnaast verwachten klanten alsmaar betere service, kortere levertijden, hogere kwaliteit en flexibiliteit. 
ERP innovaties kunnen hierop antwoord bieden. Digitalisering en automatisering kunnen bijvoorbeeld gerealiseerd worden door het systeem te koppelen aan data analytics en cloud computing. Daarnaast kan gebruik van hardware zoals smartphones en sensoren helpen om efficiënter data in te voeren.
Het landschap van de ERP systemen is groot. Hoe maak je de juiste keuze voor jouw bedrijf? Wat zijn de valkuilen bij implementatie? Hoe haal je het maximale uit je ERP systeem om in te spelen op de huidige economische uitdagingen?


Programma

Volgende onderwerpen komen aan bod:

  • ERP:  geschiedenis en toekomst
  • Tool om de juiste ERP oplossing voor je organisatie kiezen 
  • Forecasting met ERP
  • ERP innovaties
  • Mobiele ERP: hoe o.a. smartphones en sensoren gebruikt kunnen worden om efficiënter data in te voeren
  • ERP in de cloud: welke verschillende principes bestaan er? Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe kan je dit op een veilige manier gaan toepassen?


Doelgroep en voorkennis

Bedrijfsleiders of medewerkers die het juiste ERP systeem willen implementeren of het huidige willen vernieuwen. 
Kennis van de bedrijfsprocessen is vereist.


Doelstelling en resultaat

Na afloop heb je een goed overzicht van verschillende ERP systemen en kan je de juiste keuze maken voor je bedrijf. Je hebt kennis van de vele mogelijkheden alsook valkuilen en bent op de hoogte van ERP innovaties en trends die voor jouw bedrijf relevant kunnen zijn.  


Docent

Jef Rayen heeft meer dan 30 jaar ervaring in supply chain management. Gedurende zijn carrière heeft hij grote software-implementaties gerealiseerd bij onder meer VW, Nike, Borealis en JDA technologies. De omvang en het internationale karakter van de projecten maken dat hij een brede expertise heeft opgebouwd in process management alsook change management. 

Momenteel is hij ICT manager bij stad Sint-Truiden, waar hij verantwoordelijk is voor visie, strategie en operations. Daarnaast is hij projectmanager bij s-Lim, een organisatie die technologische en softwarematige toepassingen aanbiedt om de welvaart, het welzijn en de levenskwaliteit van de Limburgers te bevorderen en de regio te laten uitgroeien tot een smart region


Meer info: Birgitt Deckers, birgitt.deckers@voka.be, +32 476 20 33 40

Het volledige aanbod van Voka - KvK Limburg rond innovatie vind je hier

 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:


DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 190,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 250,00 excl. BTW

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Markedeer
Trixxo