Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Opleiding

Effectief leiderschap

Van individuele kracht tot teamgerichte doeltreffendheid in twee dagen.

Leiderschap is geen kwestie van hiërarchie of functietitels. Leiderschap gaat over de capaciteit om een aantal cruciale vaardigheden te ontwikkelen en demonstreren. Vaardigheden die je als professional helpen om vanuit persoonlijke ontwikkeling en individuele kracht nadien ook het collectieve team richting topprestaties te leiden.

Individuele kracht: persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap gaat over de voorbeeldfunctie die je als leider hebt, het demonstreren van een aantal cruciale capaciteiten en het tonen van de juiste attitude. Het is noodzakelijk om af en toe stil te staan bij wie je bent, wat je drijft en waarvoor je staat. Je ontwikkelt veerkracht en neemt (steeds meer) de regie van je professioneel leven in handen. Tijdens deze module voorzien we een voorbereidende opdracht rond zelfreflectie en gaan we aan de slag met de basisprincipes van Insights Discovery, een model dat ons meer inzicht geeft in onszelf en onze voorkeuren in interactie en communicatie. We sluiten de dag af met een persoonlijk actieplan, zodat je meteen aan de slag kan.

Teamgerichte doeltreffendheid: collectief leiderschap

Individuen kunnen zichzelf verbeteren op vlak van persoonlijk leiderschap, terwijl het team nog steeds disfunctioneel kan zijn. Onze snel veranderende en complexe professionele omgeving vraagt meer dan ooit ook om een collectieve reactie binnen je organisatie. Tijdens deze module gaan het we het onder andere hebben over de cruciale vaardigheden die je nodig hebt om een team te leiden en we behandelen een van de basiselementen voor een goed functionerend team, namelijk vertrouwen. Kortom, tijdens deze module reiken we jou de praktische vaardigheden en hulpmiddelen aan voor het effectief leiden van een team.

Maak kennis met onze sprekers

Bob De Rydt is een business manager met meer dan 20 jaar ervaring, zowel in B2B als B2C omgevingen. Hij had leidinggevende en directiefuncties bij Jacobs Douwe Egberts, Red Bull en Colgate. Vandaag begeleidt Bob bedrijven en organisaties als expert in groeistrategie, klantgericht denken en organisatieontwikkeling.

Bob

Lucia Soetens is een enthousiaste business leader met 20 jaar ervaring in verschillende sectoren. Ze begon haar carrière bij Unilever waar ze gedurende 11 jaar verschillende marketing en sales-jobs bekleedde. Bij Coca-Cola was ze verantwoordelijk voor Coke light en meerdere internationale projecten. Vervolgens leidde ze het lekkerste merk van België, Côte d'Or naar verschillende successen in de Benelux.

Lucia

AIO

Contactpersoon

Jolyn De Baets

Communicatie - Opleidingen

Adres

Voka Box
Lammerstraat 18
9000 Gent

Wanneer

Prijs

550 euro (excl. btw)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.