Skip to main content
Ecodesign
  • Online

Ecodesign: ontwerpen voor de circulaire economie (GRATIS)

In het Europese relanceplan én in het Vlaamse beleid staat circulaire economie en investeren in duurzame sectoren hoog op de agenda. Het implementeren van de ecodesign principes is hierbij een van de sleutels tot succes. Dit webinar richt zich tot bedrijven en ontwerpbureaus die deze boot niet willen missen en op een onderbouwde manier ecodesign wensen te integreren in het ontwerpproces.

Recyclage en hergebruik van materialen zijn onontbeerlijk, maar de transitie naar de circulaire economie houdt heel wat meer in. Het implementeren van de inzichten en vuistregels van ecodesign tijdens het ontwerpproces streeft naar het minimaliseren van de milieu-impact over de volledige levenscyclus van producten en het optimaliseren van het sluiten van de diverse kringlopen.

Prof. Dr. Karine Van Doorsselaer, hoofddocente materialenleer en ecodesign aan de opleiding Productontwikkeling van de UAntwerpen en referentie in Vlaanderen qua ecodesign, licht in dit webinar de principes van ecodesign toe aan de hand van voorbeelden en hoe milieu-impact en circulariteit geëvalueerd worden.

U gaat naar huis met een hoofd vol praktische tips en handige informatie om meteen mee aan de slag te gaan.

Programma

14.00 uur: verwelkoming

14.05 uur: De principes van ecodesign - Karine Van Doorsselaer

15.05 uur: Q&A

15.20 uur: voorstelling natraject ecodesign

15.30 uur: voorziene einde

Met de steun van

VLAIO

Contactpersoon

Helen Jacobs

Projectadviseur Duurzaam Ondernemen

Wanneer

Prijs

Gratis

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Welt white paper
Gosselin
CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD  Worx
Tormans