Skip to main content

Ecodesign in de praktijk

In het Europese relanceplan én in het Vlaamse beleid staat circulaire economie en investeren in duurzame sectoren hoog op de agenda. Het implementeren van de ecodesign principes is hierbij een van de sleutels tot succes. Tijdens dit traject ga je aan de slag met de principes van ecodesign, toets je aan de hand van een checklist hoe ver jouw producten of verpakking al staan en leer je in een workshop hoe ook jij ecodesign kan implementeren.

Recyclage en hergebruik van materialen zijn onontbeerlijk, maar de transitie naar de circulaire economie houdt heel wat meer in. Het implementeren van de inzichten en vuistregels van ecodesign tijdens het ontwerpproces streeft naar het minimaliseren van de milieu-impact over de volledige levenscyclus van producten en het optimaliseren van het sluiten van de diverse kringlopen.

Programma

Woensdag 17 november van 14u tot 17u:

Onder begeleiding van Karine Van Doorsselaer, professor aan Universiteit Antwerpen en referentie in Vlaanderen op vlak van ecodesign, ga je aan de slag met de principes van ecodesign en het belang van de juiste materiaalkeuze. Aan de hand van een ecochecklist scan je bestaande producten en verpakkingen om te kijken in hoeverre deze al beantwoorden aan de principes van ecodesign. Je ontvangt ook een stappenplan met de principes van ecodesign om meteen mee aan de slag te gaan.

Dinsdag 7 december van 9u tot 12u:

De principes omzetten in de praktijk, daar draait het vandaag om. Tijdens een begeleide workshop ga je aan de slag met alle vergaarde kennis en pas je alle principes toe op lopende projecten of zaken die nog in de ontwerpfase zijn. Zelf nog geen projecten lopen? Geen probleem, ook dan zorgen we ervoor dat je alle voordelen uit deze sessie haalt.

Meer info

Vragen of meer info? Contacteer Helen Jacobs via helen.jacobs@voka.be of 03 232 22 19.

kmo portefeuille

Contactpersoon

Helen Jacobs

Projectadviseur duurzaam ondernemen

Adres

Zetel Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Leden: €300.00
Niet-leden: €420.00

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Gelieve uw aanvraag bij kmo-portefeuille pas in te dienen nadat u de factuur heeft ontvangen.
 
Recupereer een deel van uw opleidingskosten via de kmo-portefeuille. De aanvraag moet ten laatste twee weken na de start van de opleiding gebeuren op www.kmo-portefeuille.be. Indien u beroep doet op de kmo-portefeuille, dient u nog btw op de volledige opleidingskost te betalen.
 
Benodigde informatie kmo-portefeuille:
Het registratienummer van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland: DV.O104083.
Type dienstverlening: opleiding
Datum inschrijving: factuurdatum
Projectbedrag: €300/420 (btw dient rechtstreeks aan ons betaald te worden)

Heeft u nog vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren: 03 232 22 19 of helen.jacobs@voka.be

Welt white paper
Gosselin
CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD  Worx
Tormans