Skip to main content
Diginoon digitale koplopers
  • Online

DigiNoon | Gezocht: digitale koplopers

Vlaanderen heeft nood aan digitale koplopers om de digitale omslag te kunnen maken. Die bedrijven presteren immers doorgaans beter, kennen een hogere arbeidsproductiviteit, zijn dynamischer en groeien sneller. Bovendien kunnen zij anderen inspireren en meetrekken in hun kielzog.

 

 

Uit de Digitale Quick Scan van Voka en Deloitte blijkt dat slechts 40% van de KMO’s een digitaal plan van aanpak heeft. Heel wat kmo’s handelen of communiceren wel digitaal, maar vaak op een ongecontroleerde manier.

Hoewel vandaag al verschillende goede digitale technologieën beschikbaar zijn, blijven veel ondernemingen nog achterop hinken inzake digitalisering. Artificiële intelligentie is geen science fiction meer, maar de toekomst in zowat elke sector. Vlaamse ondernemingen die aan de top willen meedraaien, moeten deze nieuwe digitale toepassingen omarmen! 

In dit webinar maken we de balans op en kijken we vooruit. Digitalisering verandert het ondernemerschap ingrijpend. Hoe ga je daar als ondernemer mee om? Wat zijn de mogelijkheden maar tegelijk ook de uitdagingen?

Ontdek waar jouw kansen liggen! Want eén ding is zeker: wie wil groeien, moet vooruitdenken! 

Programma

11u30

Ambitie digitale koplopers
Hans Maertens, Gedelegeerd Bestuurder van Voka

11u40

Hoe het Vlaamse beleid KMO’s helpt de digitale sprong te maken
Hilde Crevits, Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw

12u00

Bedrijfscase: Joep Kempen (CEO Cyclis) over het belang van een digitale strategie in de groei van Cyclis 

12u10

Eén jaar Digitale Quick Scan – Lessons learned
Dieter Somers, Senior Adviseur Digitale Transformatie van Voka 

12u20

Tips om mijn bedrijf naar de digitale top te loodsen
Bruno Peelaers, Director Strategy & Performance van Deloitte Accountancy

12u30

De digitale uitdagingen voor morgen
Jeroen Lemaire, techondernemer en CEO van In The Pocket  

13u00

Slotwoord
Hans Maertens, Gedelegeerd Bestuurder van Voka

 

Sprekers

hansHans Maertens is gedelegeerd bestuurder van Voka. Hans begon zijn carrière als journalist bij De Tijd en werd er uiteindelijk algemeen directeur. In 2010 startte hij als directeur-generaal bij Voka West-Vlaanderen. In 2015 maakt hij de overstap als gedelegeerd bestuurder van Voka. Hans twijfelt niet: Vlaamse ondernemingen die aan de top willen meedraaien, moeten volop inzetten op digitalisering.

hildeHilde Crevits is een Vlaamse politica voor CD&V. Ze is sinds 2007 Vlaams minister en sinds 2014 viceminister-president van de Vlaamse Regering. In 2019 werd ze Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw. Voor haar is digitalisering en automatisering een topprioriteit en een absolute must omdat het groeikansen geeft voor onze bedrijven en economie.

brunoBruno werkt als director bij Deloitte Private en werkt op dagelijkse basis met familiale kmo's en helpt hen in het neerzetten van een langetermijnplanning en (digitale) strategie. Volgens Bruno is de bereidheid bij de Vlaamse kmo’s groot, maar het kan beter. Maak werk van een duidelijke visie en strategie over hoe je digitaliseringskansen kan grijpen en vertaal ze concreet naar effectieve implementatie. 

dieterDieter Somers is sinds januari 2020 actief als senior adviseur digitale transformatie op het kennis – en lobbycentrum van Voka nationaal. Daarvoor combineerde hij telkens verschillende functies op het vlak van onderzoek, innovatie en projectmanagement (o.a. bij OESO en KU Leuven). Hij heeft een uitgebreide achtergrond in internationale economie en beseft zeer goed dat sterk inzetten op digitalisering in een open economie als Vlaanderen cruciaal is om competitief te blijven.

jeroenJeroen Lemaire is sinds 2010 mede-oprichter en CEO van In The Pocket, het eerste Belgische bureau met volledige focus op mobiele technologie. Het bedrijf is als digital product studio inmiddels uitgegroeid tot een team van meer dan 120 ingenieurs, strategen en ontwerpers. Jeroen studeerde filosofie en schrijft tweewekelijks een column over ‘tech’ voor De Tijd. Hij is tevens investeerder en adviseur voor een aantal startups.

Diginoon

Wanneer

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

IMU Salesforce
IMU_DegroofPetercam
IMU Workero
ING
SD  Worx