Skip to main content
  • Home
  • Activiteiten
  • De omgevingsvergunning in het havengebied in de praktijk (GRATIS)
De omgevingsvergunning in het havengebied in de praktijk

De omgevingsvergunning in het havengebied in de praktijk (GRATIS)

Van indiening tot beoordeling van een aanvraag

Dankzij de groei van onze industrie, staan er de komende jaren heel wat projecten in het havengebied op stapel. Die uitbreidingen brengen flink wat vergunningswerk met zich mee.

Om ervoor te zorgen dat de uitrol van deze projecten zo weinig mogelijk vertraging oploopt, worden de aanvragen voor de omgevingsvergunningen best meteen goed en zo compleet mogelijk ingediend.

Een goede proceduretechnische afstemming over de manier van werken heeft zeker een positieve impact op de voorspelbaarheid van de gunningstrajecten.

Daarom zal deze infosessie de bedrijven in het Antwerps-Wase havengebied helpen inzicht te geven in: de methodiek, de doorlooptijden, de fundamentele- en bijzaken, de interpretatie, de frequente opmerkingen, de reden waarom bepaalde zaken gevraagd worden… De dienst Omgevingsvergunningen van de provincie Antwerpen geeft bovendien enkele nuttige tips&tricks mee.

Er wordt tijdens deze sessie ook ingegaan op specifieke vragen die u als bedrijf heeft. Geef daarom zeker voorafgaand uw concrete vragen door voor 28 juni aan nadia.werkers@voka.be.

Programma

13.45 uur
Ontvangst met koffie.
 
14.00 uur
Welkom door Nadia Werkers, Voka – Kamer van Koophandel AW.
 
14.05 uur
Inleiding door gedeputeerde Luk Lemmens, Provincie Antwerpen.
 
14.10 uur
Focus op volledigheids- en ontvankelijkheidsonderzoek en dossiersamenstelling door Pieter Sannen, provinciaal omgevingsambtenaar, dienst Omgevingsvergunningen, Provincie Antwerpen.
 
14.40 uur
Focus op procedureverloop tot beoordeling van een aanvraag door Martine Verhelst, diensthoofd, dienst Omgevingsvergunningen, Provincie Antwerpen.
 
16.10 uur
Q&A.
 
16.30 uur
Napraten bij netwerkdrink.

Partners

Adres

Zetel Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Deze infosessie is gratis en exclusief voor leden.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Dit overleg komt in aanmerking als bijscholing van milieucoördinatoren zoals bedoeld in artikel 4.1.9.1.2. §2, 1°, d) van titel II van het VLAREM. Wij kunnen u een certificaat aanleveren.

CapitalAtWork
Deloitte
facilicom
ING
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
Rombit_corporate partner
SD  Worx
Tormans_Corporate partner