Collaboration Performance Management: meer slagkracht door betere interne samenwerking - VOLZET

12/12/2017

Het succes van een onderneming hangt af van de mate waarin medewerkers en afdelingen goed met elkaar samenwerken. Het vermogen om samen te werken is dan ook een van de belangrijkste immateriële activa van een onderneming. Toch krijgt dit relatief weinig aandacht en stagneert of daalt het vermogen tot samenwerking in tal van organisaties als gevolg van toegenomen werkdruk en verhoogde complexiteit. Collaboration Performance Management (CPM) verhoogt de effectiviteit, efficiëntie en wendbaarheid van een onderneming door een sterk verbeterde interne samenwerking.

Collaboration Performance Management (CPM) bestaat uit een coherent geheel van nieuwe inzichten uit de sociale psychologie, sociologie en system dynamics. CPM geeft inzicht in waarom het vermogen tot samenwerking achteruitgaat in tal van organisaties en hoe directieteams deze trend kunnen keren. Tijdens deze interactieve inspiratiesessie krijgt u een verrassend nieuwe kijk op de dynamiek van samenwerkingsrelaties en op de directe en indirecte factoren die de samenwerkingsprestatie van een organisatie bepalen. 

Programma

Erik van Agtmaal licht de Collaboration Performance Management benadering toe met tal van voorbeelden uit het bedrijfsleven. U krijgt zicht op de kenmerken van wezenlijk verschillende situaties die elk een andere vorm van samenwerking vragen. U ontdekt hoe de onzichtbare dynamiek in macht en afhankelijkheidsrelaties tussen afdelingen een invloed heeft op samenwerking en hoe platte structuren vaak evolueren naar horizontale hiërarchische organisaties. Tot slot maakt u kennis met de methodieken die in Collaboration Performance Management worden toegepast om onder meer met relatief kleine aanpassingen de samenwerking te verbeteren.

Waar Collaboration Performance Management initieel enkel gericht was op het verbeteren van de samenwerking binnen en tussen teams, heeft deze nieuwe benadering ook een sterke invloed op tal van andere domeinen zoals het aanwervingsbeleid, het versterken van managementvaardigheden, burn-out preventie, etc.

Trainer

Erik van Agtmaal ontwikkelde samen met Erik Mauquoi het innovatieve Collaboration Performance Management concept vanuit een interdisciplinaire aanpak. Verschillende change managers die de benadering toepassen, droegen inmiddels bij tot de verdere ontwikkeling van het concept en haar talrijke toepassingen. Erik is socioloog van opleiding en werkte, voor hij in 2007 als consultant startte, in verschillende management functies bij grote logistieke dienstverleners.

Meer info bij

Anja De Clercq via anja.declercq@voka.be of 02 255 20 24.