Skip to main content
duurzaam ondernemen
  • Online

Circulaire economie en circulair design

In deze opleiding op 10 mei 2021 leer je hoe je de omslag maakt naar een circulaire onderneming. We bieden geen vage concepten maar wel concrete en onderbouwde handvaten. We helpen je aan een plan van aanpak waarmee je verder aan de slag kan gaan om jouw businessmodel en product circulair te maken.

Concrete stappen zetten naar circulariteit is niet alleen essentieel om de klimaatuitdagingen het hoofd te bieden, maar ook om voorbereid te zijn op de tekorten aan grondstoffen die in de nabije toekomst zullen ontstaan. Bovendien biedt de omschakeling naar een circulair businessmodel mogelijkheden om extra inkomsten te genereren.

In deze opleiding bieden we tools om die transitie concreet te maken. Meten is weten. Gezien circulariteit begint bij het product, focussen we ook op het productdesign in combinatie met Life Cycle Thinking. We brengen theorie, maar maken dit behapbaar met concrete voorbeelden en cases. 

Verwacht je aan een interactieve sessie waarin de docenten samen met jou uitdagingen detecteren en zoeken naar duidelijke oplossingen. Na deze sessie kan ben je voorbereid om zelf circulaire opportuniteiten met beide handen te grijpen.

Programma
  • Theoretische uitleg over circulair design en life cycle thinking
  • Aantonen met voorbeelden en cases
  • Interactie met deelnemers om tot concrete uitdagingen en oplossingen te werken en duidelijk maken hoe opportuniteiten te ontdekken en een actieplan op te maken 
Doelgroep

Er is geen bepaalde voorkennis nodig. 

Docenten

Circulaire economie, door Philip Marynissen van Vito
Circulair design, door Vincent De Smedt van Edmire

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 3 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Kenneth Stulens

Aanspreekpunt corona

Adres

Voka-KvK Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 195,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 255,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
alk
Logo JAM
Ethias
Trixxo