Skip to main content
  • Home
  • Activiteiten
  • Debattenreeks ‘Brussel-Vlaanderen: Samen groeien!’ – Sessie 2: Hoe bouwen we aan de mobiliteit van de toekomst?
Debattenreeks ‘Brussel-Vlaanderen: Samen groeien!’ – Sessie 2: Nieuwe kansen op meer duurzame mobiliteit in de Brusselse metropool

Debattenreeks ‘Brussel-Vlaanderen: Samen groeien!’ – Sessie 2: Hoe bouwen we aan de mobiliteit van de toekomst?

Brussel en Vlaanderen hebben elk hun troeven, maar een betere samenwerking kan beide een extra boost geven. Onder meer op het vlak van talent, mobiliteit en ruimte liggen er heel wat kansen. Hoe grijpen we die en zorgen we voor groei waar iedereen beter van wordt, ook uw onderneming? Ontdek het rechtstreeks van de Brusselse en Vlaamse beleidsactoren tijdens de debatcyclus “Brussel-Vlaanderen: Samen groeien!”. Schrijf u in voor de tweede sessie op 14 september over nieuwe kansen voor duurzame mobiliteit door betere samenwerking tussen De Lijn, MIVB en NMBS. Deze sessie gaat live door. Het aantal plaatsen is beperkt.

Thema

Als economisch hart van ons land, is een goede bereikbaarheid van Brussel essentieel. Helaas kampt onze hoofdstad al langer met problemen op vlak van mobiliteit. Hoe maken we Brussel vlot bereikbaar voor pendelaars en ondernemers? Welke toekomstperspectieven voor een meer duurzame mobiliteit dienen zich aan? We vragen het aan vertegenwoordigers van de MIVB, De Lijn en de NMBS: welke nieuwe diensten verschaffen zij, in onderlinge samenwerking? Tijdens dit panelgesprek krijgt u concrete antwoorden en is er de gelegenheid om zelf ook vragen te stellen.

Sprekers

Jan Van Doren_webJan Van Doren
Directeur 
Voka Metropolitan

 

Wim PannecouckeWim Pannecoucke
Mobiliteits- en bereikbaarheidsmanager
Voka Metropolitan en Voka Vlaams-Brabant

 

Philippe JacobsPhilippe Jacobs
Vervoerregiomanager Vlaamse rand
De Lijn

 

Sabine JonckheereSabine Jonckheere
Head of Commercial Operations
NMBS

 

Tamara De BrueckerTamara De Bruecker
Deputy CEO
MIVB 

 

DuboisMatthias Dubois
Head of Marketing
NMBS

Overzicht sessies

Deze panelgesprekkenreeks bestaat uit 3 sessies. Een eerste sessie vond reeds plaats op 10 juni. Via deze pagina kan u zich inschrijven voor de tweede sessie op 14 september. Tot slot staat er in november nog een laatste panelgesprek op het programma.

Sessie 1 – 10 juni 2021

In Vlaanderen zoeken ondernemingen verwoed naar talent. Tegelijk groeit in Brussel de grote groep werkzoekenden verder aan. De win-win is zonneklaar. Maar krijgen we ook écht meer Brusselaars aan de slag in Vlaanderen? We vroegen het aan de top van de VDAB en Actiris: wat kunnen zij bieden, in onderlinge samenwerking?

Sessie 2 – 14 september 2021

Hoe maken we Brussel vlot bereikbaar voor werken en ondernemen? En welke perspectieven worden er geboden voor een duurzame mobiliteit? We vragen het aan de verantwoordelijken van de MIVB, De Lijn en de NMBS: welke nieuwe diensten bieden zij, in onderlinge samenwerking?

Sessie 3 – November 2021

Op de grens van het Brussels en Vlaamse gewest liggen nog vele hectares die herontwikkeld kunnen worden tot bedrijvenzones. Denk aan het potentieel van de kanaalzone voor duurzame bevoorrading van de stad en circulaire economie. Of de verbinding tussen de Europese wijk en de luchthaven, voor nieuwe kennisbedrijven. Welke perspectieven zien de beleidsactoren voor ruimtelijke planning in Brussel en Vlaanderen?

logo's

Contactpersonen

Jan Van Doren

Directeur

Wim Pannecoucke

Adviseur Mobiliteit en Logistiek - Mobiliteit en Bereikbaarheidsmanager

Adres

Voka vzw
Koningsstraat 154-158
1000 Brussel

Wanneer

Prijs

Exclusief voor leden Voka Metropolitan en Voka Vlaams-Brabant

Bent u geen lid maar heeft u interesse om deel te nemen? Neem dan contact op met Rachida Bou M’Barek.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus
BMW Brussels
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Premed
Logo Randstad