Skip to main content
Beyond Borders USA
  • On- en offline

Beyond Borders USA

Mercurio Beyond Borders is er voor ondernemingen die al een exportstrategie ontwikkeld en/of geïmplementeerd hebben en die nieuwe markten willen veroveren of er hun positie lokaal willen versterken. In deze Beyond Borders USA maken wij u helemaal wegwijs in de Amerikaanse markt en sluit u het traject af met een marktintroductieplan op maat van uw bedrijf.

Doorheen het traject - dat u afwerkt in een groep van maximaal acht personen om alles zo interactief mogelijk te houden - reiken wij u alle tools en kennis aan die nodig zijn om te slagen op de Amerikaanse markt. Tijdens (en na) de sessies gaat u ook zelf aan de slag met uw eigen marktintroductieplan dat tegen de laatste sessie helemaal op punt zal staan. Tijdens die slotsessie kunt u het marktintroductieplan voorstellen aan een panel van experts die er hun licht zullen laten over schijnen en u zullen helpen om het helemaal te finetunen.

Programma

Sessie 1 - 6 mei 2021 (online)

Tijdens deze sessie bereidt u uw bedrijf voor om de stap naar de VS te zetten. We schetsen waarom dit een interessante markt is, waar jullie nuttige contacten kunnen vinden en hoe de US Embassy hierbij kan faciliteren. Verder krijgt u doorheen de workshop een duidelijk framework om de Amerikaanse markt beter te begrijpen. Aan de hand van een interne analyse wordt duidelijk of u klaar bent voor expansie naar de VS of waar nog verbetering nodig is. U gaat naar huis met duidelijke focuspunten en doelen om de komende maanden op te werken. 

Sessie 2 - 27 mei 2021 (online)

Tijdens deze sessie bekijken we wat de verschillende mogelijkheden zijn om de Amerikaanse markt te betreden en welke strategie best past bij uw businesscase. U bouwt een sterke go-to-market strategie en u krijgt ideeën om dit te doen op ‘the American Way’. Aan de hand van businesscases en voorbeelden doet u inspiratie op om unieke waarde te creëren voor uw product of service. 

Sprekers

Sessie 3 - 3 juni 2021 (online)

Juridische aandachtspunten bij zakendoen in de VS - Gedurende deze sessie zullen de juridische aspecten onder de loep genomen worden. 

Tom Thorelli is een Franstalige advocaat en zaakvoerder van het advocatenkantoor Thorelli and Associates, gevestigd in Chicago. Met zijn dertig jaar ervaring in het begeleiden van Europese kmo’s die zakendoen in de VS, kent Thomas Thorelli als geen ander de juridische valkuilen en zal hij zijn ervaring delen om de juridische risico’s tot een minimum te herleiden.

Spreker

Sessie 4 - 21 juni 2021 (fysiek)

Tijdens deze sessie stelt u een plan op om uw strategie snel en efficiënt te implementeren. U leert ook wat de voornaamste risico’s zijn die samengaan met uitbreiden naar de VS en hoe er mee om te gaan. We bekijken hoe u uw strategie kunt aanpassen aan veranderende omstandigheden en vooral hoe u uw bedrijf kunt klaarmaken voor verdere groei. 

Spreker

Slotsessie - 25 juni (fysiek)

Tijdens deze sessie stelt elke deelnemer zijn marktintroductieplan voor aan experts voor evaluatie. 

Inschrijven voor deze Beyond Borders kan via deze link. Voor meer info kunt u contact opnemen met Daphne Renier.

Mercurio Beyond Borders

VLAIO - VOKA

Contactpersoon

Daphne Renier

Kennis & advies/Internationaal ondernemen

Wanneer

Prijs

  • 550 euro

Lunch, dranken en syllabus zijn inbegrepen in de prijs.

Voorwaarden

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar daphne.renier@voka.be en dit uiterlijk tot 7 werkdagen voor aanvang van de opleiding. Bij laattijdige annulatie zal het volledige bedrag verschuldigd blijven. U kunt zich wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet. 

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group