Skip to main content
Map

Actua Afterwork voor scale-ups

Vlaanderen heeft de ambitie om door te stoten naar de Europese top van snelgroeiende bedrijven. Om die te bereiken is er nog heel wat werk aan de winkel. Er zijn talloze mogelijkheden om het ecosysteem voor snelle groeiers te versterken en om hun hinderpalen weg te werken. Daar werken we bij Voka Oost-Vlaanderen graag aan mee. We nodigen daarom alle scale-ups uit op donderdag 2 februari voor een afterwork met een cruciale actua update, huidige hot topics, inside info en een boeiend debat.

Al in 2015 drukte de Vlaamse regering de wens uit om door te stoten naar de Europese top qua snelgroeiende ondernemingen. Terecht, want snelle groeiers dragen het meeste bij aan de netto jobcreatie en zorgen voor de nodige economische dynamiek. In het verleden bleek de doorgroei van ondernemingen en de bijhorende internationalisering te beperkt. Gelukkig heeft het beleid de laatste jaren meer aandacht voor scale-ups. 

Om die Europese top te behalen, moeten we ons ecosysteem verder versterken en moeten hinderpalen worden weggewerkt. Daar zetten we vanuit Voka hard op in en hebben we jullie input voor nodig. 

Het is belangrijk om jullie noden echt goed te kennen en te weten wat voor jonge bedrijven echt het verschil kan maken om hier in Vlaanderen te kunnen schalen. Maar het is ook opportuun dat we jullie informeren over de actuele economische situatie, de impact van crisissen op de wereldeconomie, en over politieke beslissingen die jullie kunnen impacteren.

We nodigen alle scale-ups daarom uit op donderdag 2 februari voor een gezellige afterwork, waar we jullie in in sneltempo meenemen doorheen de huidige hot topics: de inflatiecijfers, de automatische indexering, onze loonhandicap met het buitenland, de hoge importkosten, stijgende rentes, een afkoelende vraag, de effecten op de arbeidsmarkt enz. We geven inzichten in ons lobbywerk en willen ook weten waar jij oplossingen ziet voor de vele uitdagingen.

Programma:

17u30 - Ontvangst met drankje 
18u00 - Setting the scene: waar staan we vandaag, en waar kunnen we naartoe?
19u00 - Food & drinks  
20u00 - Einde

banner afterwork

Een manifest voor start- en scale-ups

Om start- en scale-ups meer rugwind te geven, stelden we het manifest voor Rimpelloze Zaken op. Met deze beleidsvoorstellen willen we constructieve voorstellen doen voor een beter beleid.

1. Ambitie voor start- en scale-ups. Enkel wanneer we de aandacht van het beleid onverdeeld op start- en scale-ups richten kunnen we erin slagen om een topregio te worden:
 • Proactieve ondersteuning van startende ondernemingen
 • Aanbestedingen op maat van start- en scale-ups
 • Branding van België als een start-up natie
 • Economische diplomatie voor start- en scale-ups
2. Moderniseer de arbeidsmarkt en trek talent aan Jonge ondernemingen creëren jobs en nieuwe dynamieken op de arbeidsmarkt. De regelgeving moet daarom fors vereenvoudigd worden en toegankelijker gemaakt worden.
 • Minder complexe regels rond aanwerving, verloning en ontslag
 • Maak de toegang tot buitenlands talent eenvoudiger
 • Meer aandacht voor ondernemerschap en duurzaamheid in het onderwijs
3. Zorg voor sterke financiering en slim kapitaal
 • Toegankelijkheid overheidstenders optimaliseren
 • Gericht subsidiebeleid met ruimte voor risico’s
 • Activering van spaargeld in start-ups via tax shelters
 • Faillissementenbescherming in start-up fase
 • Verlaging van de belasting op tewerkstelling
 • Stimuleren van samenwerking investeringsfondsen

Contactpersonen

Simon Brouckaert

Jong Ondernemen - Haven

Sophia De Bruyne

Manager Jong Ondernemen - Ledenrelaties

Adres

Lammerstraat 18
9000 Gent

Wanneer

Prijs

Gratis, exclusief voor scale-ups
Nog geen Voka lid? Neem contact met sophia.debruyne@voka.be

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.