Skip to main content
future is yours

In-zicht: Ruimte voor stedelijke economie - 22 mei 2017

Hoe denkt u dat we in de toekomst om zullen gaan met ons ruimtegebruik? Transformeren steden binnenkort van postindustrieel naar productief? Zullen industriële activiteiten en infrastructuur meer en meer uit de stad geweerd worden, of moeten we net meer inzetten op inbreiding en verweving? Hoe kunnen we van de stad een aantrekkelijke woon- en werkplek maken?

Welke bedrijfsleider of beslissingsnemer zoekt geen passend antwoord op deze prangende ruimtelijke en economische vragen?

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen wil samen met u nadenken over de manier waarop we de uitdagingen en opportuniteiten van ruimtegebruik in de toekomst kunnen aanpakken. Op maandag 22 mei organiseren we een boeiende inspiratiesessie met ruimte voor gedachtewisseling en debat.
 

Keynote Spreker Joachim Declerck is een Belgische architect en stedenbouwkundige uit Kortrijk en is medeoprichter en partner van het gerenommeerde Architecture Workroom Brussels. Architecture Workroom is een think-and-do tank voor innovatie binnen de architectuur, stedenbouw en andere aan de ruimtelijke ontwikkeling verwante disciplines.


In een interactief luik sprokkelen we vervolgens - met het oog op de komende verkiezingen - ook uw goede ideeën en praktische tips, die we achteraf kunnen uitdiepen en kneden tot beleidsvoorstellen. De wereld - en daarbij ook de manier waarop we ruimte gaan gebruiken - verandert immers constant en daar moeten ook overheden slim op inspelen.
Aan ons om mee de richting te bepalen. The future is (y)ours !

 

Programma:

18u00: ontvangst
18u30: inleiding door Voka
18u40: praktijkcase ‘Ondernemen in de stad’ Xavier Vanneste, Brouwerij De Halve Maan
18u55: presentatie Joachim Declerck + Q&A
19u40: interactief deel
19u50: netwerkreceptie

 The future is (y)ours!

Deze infosessie kadert binnen het jaarthema van Voka West-Vlaanderen. In 2017 informeren, sensibiliseren en inspireren wij ondernemingen een jaar lang rond het thema 'The future is (y)ours!' om hen zo op weg te helpen naar 'het nieuwe normaal'. 
 

Meer info

jonas.plouvier@voka.be

 

Adres

Brouwerij De Halve Maan
Walplein 26
8000 Brugge

Wanneer

Prijs

Leden: €0.00
Niet-leden: €100.00

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

CRM Group
DHL
ING
Proximus
SD  Worx