Skip to main content
 • Home
 • Vlot naar Vooruitblik

Vlot naar Vooruitblik

Sta vooraf even stil bij uw verplaatsing!

Vooruitblik gaat dit jaar door op een nieuwe locatie, de bakermat van de Antwerpse Kamer van Koophandel: de Handelsbeurs. Wij verwachten u aan de ingang van de Handelsbeurs in de Borzestraat 31.

Sta vooraf even stil bij uw verplaatsing naar deze nieuwe locatie. Met onderstaande tips helpen wij u graag op weg.

Grondplan Vooruitblik

Kom met het openbaar vervoer

De Handelsbeurs ligt vlak bij het premetrostation Meir. Met de tramlijnen 3, 5, 9 en 15 kan u ons vlot bereiken. Deze lijnen hebben ook een rechtstreekse verbinding met het treinstation Antwerpen-Centraal. Ook tramhaltes Antwerpen Sint-Katelijne (tramlijn 11) en tramhalte Antwerpen Meirbrug (tramlijn 7) liggen vlakbij. Klik hier voor een overzicht van alle tram- en buslijnen. Kijk vooraf even op de routeplanner van De Lijn om uw vertrek- en terugkeertijden te checken. Kiest u voor de stadsfietsen van Velo? Weet dan dat Velo-station Meirbrug op wandelafstand is.

Combineer wagen en openbaar vervoer

 • Vanuit het noorden van de stad: U kan parkeren op P+R Luchtbal en met tram 6 naar premetrostation Astrid komen. Daar vindt u aansluiting op lijn 3 en 5 die u naar premetrostation Meir brengen. Parkeren op P+R Merksem kan ook, met tram 3 rijdt u rechtstreeks naar premetrostation Meir.
 • Vanuit het oosten van de stad: U kan kiezen om de wagen achter te laten in Wijnegem. Met lijn 5 rijdt u rechtstreeks naar premetrostation Meir. Kiest u voor P+R Wommelgem, neem tram 8 tot premetrostation Astrid en stap er over op lijn 3 en 5 naar premetrostation Meir.
 • Vanuit het zuiden van de stad: U kan parkeren op P+R’s Schoonselhof en Olympiade. Daar brengen respectievelijk de lijnen 10 en 6 u naar premetrostations Astrid of Diamant waar u overstapt op lijn 5 naar premetrostation Meir. Vanuit P+R Boechout rijdt u rechtstreeks met lijn 15 naar premetrostation Meir.
 • Vanaf het westen van de stad: U kan parkeren op de P+R’s Melsele en Linkeroever. Met tramlijnen 3, 5, 9 en 15 rijdt u rechtstreeks naar premetrostation Meir.

Toch met de wagen? Parkeer uw wagen op onze voordeelparking

Parkingtip:

U kan zich tegen voordeeltarief parkeren in Interparking Meir (Eiermarkt 33/35, 2000 Antwerpen). Hier geniet u van een voordeling VOKA-avondtarief. Indien u hier parkeert tussen 17.00 uur en 05.00 uur betaalt u maximum 5,00 euro.

Omdat de Leien zijn onderbroken, blijft u met de auto best zo lang mogelijk op de Ring en of de Singel.

 • Komt u uit noorderlijke of oostelijke richting, neem dan op de Ring afrit Merksem (1) of Deurne (2). Zet uw weg voort om vervolgens via de Noorderlaan of de Singel de stad binnen te komen en de Italiëlei te bereiken.
 • Komt u van Linkeroever of het Waasland, kan u de Waaslandtunnel nemen om de Italiëlei te bereiken.
 • Vanop de Italiëlei kan u via de Paardenmarkt richting de Eiermarkt rijden.
 • Komt u uit het zuiden, dan neemt u op de Ring afrit 5a Zuid – Antwerpen Centrum. Rij door de Bolivartunnel de Leien op. Sla links af aan de Nationale Bank en via de Leopoldstraat en de Huidevetterstraat, bereikt u de Eiermarkt.
 • U kan Interparking Meir ook bereiken via de Scheldekaaien.

Opgepast: 

 • De stad Antwerpen voert vanaf 1 februari 2017 een lage-emissiezone in om de luchtkwaliteit te verbeteren. Voertuigen die veel roet en fijnstof uitstoten mogen vanaf dan de zone niet meer in rijden of worden beboet. Check of uw wagen het stadscentrum in mag voor u vertrekt

Meer info over de bereikbaarheid van de stad Antwerpen vindt u op www.slimnaarantwerpen.be

Hulp nodig?

CapitalAtWork
Deloitte
De Ridder
facilicom
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD Worx
Tormans