Transformeer je energie-uitdagingen in strategische kansen
Je energie duurzaam en efficiënt beheren heeft binnen veel bedrijven hoge prioriteit. In dit lerend netwerk blijf je op de hoogte van de nieuwste methodes voor energiebeheer en CO2-reductie. Bovendien krijg je een unieke kijk op de aanpak van koplopers en de inzichten van experts.
Wat levert deelname jou op?
- Inzicht in hoe je bij blijft met actuele wet- en regelgeving
- Kostenbeheersing en efficiëntie: Leer hoe je energieverbruik kunt optimaliseren en wat de beste investeringsmogelijkheden voor jou zijn
- Praktijkgerichte sessies: Bezoek toonaangevende bedrijven en leer van hun ervaringen met energiebeheer en -innovatie
- Netwerk van gelijkgestemden: Deel ervaringen en oplossingen met andere professionals die voor vergelijkbare uitdagingen staan
Voor wie is dit lerend netwerk?
Dit netwerk is bedoeld voor:
- Zaakvoerders en bedrijfsleiders
- Productie- en operationele managers
- Duurzaamheids- en energiecoördinatoren
- Facility managers
Kortom, iedereen die binnen het bedrijf verantwoordelijk is voor energiebeheer.
Programma
Het traject dat in het najaar van start gaat, bestaat uit zes interactieve sessies waarvan de data en thema’s in overleg met de deelnemers worden vastgelegd. Onderwerpen die aan bod kunnen komen, zijn onder andere:
- Energiedelen
- Subsidies en financiële ondersteuning
- Energiecontracten en providers: pro’s en con’s
- Innovatieve technologieën en hoe je die toe past op jouw situatie
- …
Elke sessie wordt gekoppeld aan een bedrijfsbezoek om praktijkervaringen te delen en te leren van succesvolle cases.
Ontmoet Gunther, de peter van dit netwerk
Ik ben een industrieel ingenieur elektromechanica, gespecialiseerd in energietechnologie en al 25 jaar actief in de energiesector.
Daarin heb ik eerst zes jaar bij een multinational in energietechnologie gewerkt (ABB) en daarna 5 jaar bij een start-up in de WKK-sector (Thenergo).
De laatste 14 jaar ben ik werkzaam bij Fluvius, waar ik sinds vier jaar diensthoofd Assets en Netarchitectuur Elektriciteit ben. Ik leid daar een team van 11 collega’s die richtlijnen maken over waar we, wat, wanneer moeten investeren of onderhouden en welke acties we daarnaast nog moeten nemen om onze elektriciteitsinfrastructuur zo performant en kostenefficiënt mogelijk uit te baten.
