Skip to main content
  • Techtrip

overview

Sinds 2016 neemt Voka Oost-Vlaanderen jaarlijks een gedreven groep ondernemers en onderzoekers uit onze provincie mee op inspiratiereis naar een andere uithoek van de wereld die gekend staat om zijn hoogtechnologisch en digitaal ecosysteem.

Een week lang laten de deelnemers zich onderdompelen in de techscene van een innovatieve streek of land, doen ze inspiratie op tijdens de wervelwind van bedrijfsbezoeken aan techondernemingen, startups, acceleratoren en research instituten en leggen ze volop contacten met topfunctionarissen, business leaders én elkaar. Doel van deze intense techtrip? Terug huiswaarts keren om met de opgedane inzichten, business opportuniteiten en een sterker netwerk aan de slag te gaan in hun eigen onderneming.

De tech trips laten ondernemers kennismaken met nieuwe technologieën, met disruptieve business modellen, met geavanceerd onderzoek en inspirerende sprekers. Het intensieve programma en de contacten met andere deelnemers dagen het businessmodel van hun onderneming uit en biedt inspiratie. Een community ontstaat, professionele en menselijke banden worden gevormd.

Jaarlijks nemen 40-50 ondernemers deel. Vaak serial entrepreneurs, dikwijls actief in de IT, maar daarnaast ook ondernemers uit de medische, de universitaire en vele andere sectoren. Velen zijn intussen echte techtrip-adepten en namen al meerdere keren deel.

In 2022 gaat de techtrip door van 13 februari tot 21 februari. Dit keer trekken we richting Silicon Valley en Austin (ook wel de Silicon Hills genoemd). We laten ons onderdompelen in de techscene bij uitstek onder meer IBM en vele andere bedrijven.

Meer info

Silicon Valley (2016)

New York en Boston (2017)

Zuid Afrika (2018)

China (2019)

Israël (2020)

Stockholm - Kopenhagen - Hamburg (2021)

 

In samenwerking met

FIT  event masters

Techtrip Israël

 

Voka Ambassadeur Jeroen Lemaire, CEO van In The Pocket, trok van 9 tot en met 16 februari met 45 Oost-Vlaamse ondernemers op inspiratiemissie naar Israël. Zijn ervaringen verzamelt hij in een blog op onze website. 

Contactpersoon

Stefan Derluyn

Directeur regio Haven - Manager Internationaal Ondernemen en Exportdocumenten - Chief Digital Officer