Skip to main content

Wegwijs in exportcontrole van dual-use goederen

Omdat men de internationale veiligheid wil bevorderen, werden strenge regels voor de export en doorvoer van dual-use goederen ingesteld. Als exporterend bedrijf van zulke goederen is het dan ook noodzakelijk om op de hoogte te zijn van de  geldende Europese en Belgische reglementering inzake goederen voor tweeërlei gebruik.

Vaak wordt gedacht dat exportcontroles alleen gelden voor militaire goederen, maar het is belangrijk om te weten dat exportcontroles ook van toepassing zijn op goederen bestemd voor civiele toepassingen die hetzij volledig hetzij gedeeltelijk kunnen worden gebruikt voor militaire doeleinden of de aanmaak van nucleaire, chemische of biologische (massavernietigings)wapens. Dit zijn de zogeheten dual-use goederen of goederen voor tweeërlei gebruik.

Programma

Komen zeker aan bod tijdens de sessie:

  • Wettelijk kader en bevoegdheden
  • Handelsbeperkende maatregelen
  • Wat zijn dual-use goederen?
  • Praktische tips bij het aanvragen van een vergunning
  • Toelichting over hoe bedrijven goederen kunnen vrij krijgen bij blokkering door de douane

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren : 2,5 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Amber Zentjens

Adviseur internationalisatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouveneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden :

€ 195,00 excl. BTW

niet-leden:

€ 255,00 excl. BTW

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo