Skip to main content
Map
Voka Infosessie

Investeren in energiebesparing? Nog interessanter dankzij premie na audit

Energie
  • Online

De energiecrisis die wij hebben doorgemaakt, heeft nog eens zeer duidelijk aangetoond dat het enorm belangrijk is om als onderneming bedachtzaam om te gaan met energie. De Vlaamse overheid stimuleert de Vlaamse ondernemingen om de energie-efficiëntie binnen hun bedrijf op te krikken, o.a. via de hernieuwde 'premie na audit'.

Premie na audit? Vernieuwd én verhoogd!

Duur, duurder, duurst, de energieprijzen swingen de pan uit. Daarom is en blijft het belangrijk dat je blijft inzetten op energiebesparingen. Heb je al een energie-audit uitgevoerd en energiebesparende maatregelen ingevoerd? Of staat dit op jouw planning? Dankzij de vernieuwde en verhoogde 'premie na audit' ontvang je een financiële stimulans die jouw energiebesparende investering kan drukken. Wil je daarnaast ook nog op de hoogte blijven van de versterkte wetgeving voor niet energie-intensieve ondernemingen? Ontdek er alles over tijdens deze gratis webinar.

Hoe gaan we te werk?

Tijdens deze webinar focussen we met spreker Joris Recko (adviseur-ingenieur bij VEKA) op onder andere: de versterkte wetgeving voor niet energie-intensieve ondernemingen en de vernieuwde en verhoogde premie na audit. Op deze manier ben jij op de hoogte van de laatste nieuwe wijzigingen aan het energiebesluit sinds 2023 en kom je alles te weten over hoe jij de premie na audit kan ontvangen.

Praktische informatie

Waarom deze infosessie volgen?

Het wordt voor jou als ondernemer duidelijk welke wijzigingen er zijn gebeurd aan de wetgeving vanaf 2023. Zo kom je bijvoorbeeld te weten welke categorieën van ondernemingen werden gecreëerd en welke verplichtingen hieraan verbonden zijn. Je weet hoe je moet nagaan tot welke categorie je behoort. Bovendien werd de premie na audit ook hervormd. In deze opleiding kom je te weten of je recht hebt op deze premie en tot welk bedrag. 

Programma
  • Toelichting bij de versterkte wetgeving voor niet energie-intensieve ondernemingen: wijzigingen aan het Energiebesluit sinds 2023 en nieuwe verplichtingen voor niet energie-intensieve ondernemingen.
    • Toelichting bij het energieplan, de energieaudit, de energiebalans, vrijwillige energiebeleidsovereenkomsten, vrijwillige sectorfederatieovereenkomsten.
  • Toelichting vernieuwde en verhoogde premie na audit: Wanneer een uitgevoerde energiestudie, energieplan of energieaudit aantoont dat een bepaalde investering een belangrijke energiebesparing oplevert in vergelijking met de bestaande situatie, kan de investerende onderneming hiervoor de ‘premie na audit’ ontvangen.
    • Het premiebedrag werd opgetrokken van 25.000 euro per project per jaar naar 100.000 euro per investering. Het steunbedrag wordt berekend op basis van de rendabiliteit van de investering. Minder rendabele maatregelen komen in aanmerking voor de vernieuwde en verhoogde premie na audit. Hierdoor worden bepaalde investeringen veel interessanter om uit te voeren.
Doelgroep

Milieu-/omgevings-/energieprofiel van net niet energie-intensieve onderneming

Docent

Joris Recko – adviseur-ingenieur bij VEKA – teamcoördinator van het team beleid van de cluster energie-efficiëntie – energie-efficiëntiebeleid voor ondernemingen

In samenwerking met

partners

Contactpersoon

Ilse Briers

Adviseur duurzaam ondernemen

Wanneer

Prijs

Gratis* voor leden en niet-leden

*Inschrijven wel verplicht zodat je de online link tijdig ontvangt

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.